Meniu de Crăciun, recomandat de antrenoarea vedetelor. Ce să mănânci pentru a nu-ţi pune silueta în pericol?

21 decembrie 2017   News

Cum în zilele de sărbătoare tindem să facem excese culinare, antrenoarea vedetelor, Kinga Sebestyen, ne-a propus un meniu special, prietenos cu silueta, dar nu mai puţin gustos pentru mesele de Crăciun şi de Sărbătorile de iarnă!

Celebra antrenoare de Kangoo Jumps a pregătit pentru familia ei următorul meniu, ce poate reprezenta sursă de inspiraţie pentru oricine. "Am ales preparate uşoare, dar interesante şi cu gust. Meniul Kangoo Jumps ar arăta în felul următor.

Ajunul Crăciunului

Dimineaţa de Ajun începem cu jumătate de ananas, apoi cafea sau ceai îndulcite cu miere, omletă din albuş cu brânză slabă sau cu şuncă de pasăre şi ciuperci. Iaurt slab sau lapte de migdale sau cocos cu cereale integrale, nuci, miere şi fructe. Dimineaţa ne trebuie energie, aşa că este indicat ca micul dejun să fie săţios pentru ca pe parcursul zilei să nu fim tentaţi să ronţăim diverse alimente nesănătoase ori să mâncăm prea mult seara.

Prânz: Aperitiv: pastă de avocado, mousse de somon, feta, mozarella cu roşii, struguri, cremă de vinete cu ulei de măsline, ouă de prepeliţă umplute cu ton; Ciorbă de legume

Felul principal: friptură de miel cu cartofi dulci la cuptor şi tabbuleh.

Cozonac cu mac

Desert: cozonac cu mac din făină neagră, cu nuci şi miere. Tort cu blat din clătită din făină neagră cu nuci, zmeură, căpşuni şi miere.

Între mese, ananas sau kiwi. Ananas natural, crud, nu cel din conserve. El conţine enzime foarte puternice, are proprietăţi antiinflamatoare şi va destresa organismul la nivel celular. Ca şi alcool, vin alb sau roşu. Nu uitaţi să beţi ceai verde!

În prima zi de Crăciun avem aşa:

Aperitiv: salată de sfeclă cu ficăţei şi chiftele de pui, ciorbă de pui

Fel principal: curcan la cuptor cu unt aromat. Salată cu feta, măr, ananas, nuci, stafide.

Curcan la cuptor

Desert: salată de fructe cu alune şi miere.

Dacă ne dorim neapărat sarmale, ele să fie din carne de pui. Ca şi desert, mai putem pregăti seminţe de chia cu lapte de migdale, stafide şi fructe.

A doua zi de Crăciun avem:

Aperitiv: chiftele din ciuperci, pastă de măsline, salată de vinete cu ciuperci şi ardei capia, frigărui de pui

Felul principal: clătite Hortobagy - clătite din făină neagră umplute cu carne de pasăre, tocată, cu mozarella, ţinută câteva minute la cuptor.

La desert ananas proaspăt", spune Kinga Sebestyen.

Mai multe