Mesajul lui Alexandru Arşinel după ce a aflat că Draga Olteanu Matei s-a stins din viaţă: "E o mare piedere"

18 noiembrie 2020   News

Alexandru Arşinel a primit vestea tristă, că Draga Olteanu Matei s-a stins din viaţă. Cei doi au fost colegi de scenă, aşa că actorul a reacţionat. Cu durere a vorbit despre marea doamnă a teatrului românesc. 

Actorul Alexandru Arşinel a rememorat clipele petrecute alături de Draga Olteanu Matei la repetiţii, pe scenă. Spune că trecerea ei în nefiinţă  "e o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artişti şi actori dispar uşor, uşor." 

"A fost o foarte mare actriţa, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră. Era creatoare de scenarii, era artista de film, îndrumătoare în domeniul teatrului. Ea s-a retras la Teatrul Neamţ, unde a format o echipa teatru şi a participat la diferite concursuri. Preşedinta Festivalului de Umor Grigore Vasiliu Birlic de la Fălticeni. S-a retras într-o zona a ţării iubitoare de teatru şi iubitoare de Dragă Olteanu, Moldova.

Ea a fost foarte iubita în Piatră Neamţ, de către publicul de acolo, de către forul conlucrator care a sprijinit-o în cât a stat ea acolo. O mare actriţa. Am avut bucuria să joc alături de dumneaei, o partenera extraordinară. N-am să uit că renunta la aplauze că să mă împingă pe mine pe scenă, că să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară.

E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artişti şi actori dispar uşor, uşor. A jucat în multe creaţii. Chiriţă, scenariu realizat şi jucat de ea. A realizat un succes deosebit şi pe scenă şi în film. Dar nu numai asta, o mare animatoare de teatru. Repet, la Piatră Neamţ a creat o echipa de teatru cu care a câştigat mai multe concursuri în ţară. Nu mai vorbesc de scenariile şi acţiunile pe care le realiza în ţară. O mare actriţa. Un om deosebit! Te gândeşti, de fiecare dată, să spui ceva special că să încurci pe toată lumea. N-ai ce să spui! Decât că a fost o foarte mare actriţa. Ce să inventezi despre Dragă Olteanu Matei? Ea era aşa cum era, era imensă", a spus Alexandru Arşinel, într-o intervenţie la Antena 3.

Actriţa Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani. Era în stare gravă din cauza unei hemoragii digestive

Celebra actriţă s-a stins din viaţă. Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi unde era internată de câteva zile au anunţat că, în ciuda eforturilor depuse, Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marţi spre miercuri. Draga Olteanu Matei avea 87 de ani. Treptat, starea de sănătate a actriţei s-a degradat, ea având multiple afecţiuni. În cursul zilei de marţi Şefa UPU SMURD Iaşi Diana Cimpoeşu declara că Draga Olteanu Matei era în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic, fiind o pacientă ”extrem de fragilă”.

Foto: Facebook, Click

Mai multe