Michael Jackson, înconjurat de manechine gonflabile ca să nu se mai simtă singur, în copilărie
Versul "We are as close as two friends can be" (n.r. suntem la fel de apropiaţi cum numai nişte prieteni pot fi), din melodia Music in Me, nu este despre o persoană anume, ci despre muzică şi evocă singurătatea cruntă pe care Michael Jackson o simţea. Singurătate pe care şi-a alinat-o cu ce înlocuitor a găsit la îndemână...
La numai 5 ani, Regele Pop a intrat în trupa Jackson 5, după care, la 13 ani, şi-a început cariera solo, de un succes răsunător. În The Michael Jackson Tapes, artistul a vorbit despre cum simţea că i-a fost furată copilăria, lucru pe care l-a susţinut cu multe alte ocazii, la maturitate: „Îmi doream atât de mult să mă joc în parcul de peste stradă cu copiii care jucau fotbal sau baseball, însă eu aveam de înregistrat muzică... Stăteam acolo şi mă uitam la ceilalţi copii cu lacrimi curgându-mi pe obraji şi simţindu-mă atât de încătuşat, captiv.”
Se pare că disperarea pe care o simţea în singurătatea sa şi-a alinat-o doar cu nişte manechine gonflabile pe care le ţinea pe lângă el pentru a-i ţine companie, ca să nu se mai simtă atât de singur.
Cu toate că tânjea după compania oamenilor, MJ ajunsese să se teamă de mulţimi atunci când nu se afla pe scenă. Mai mult, îi era aşa frică de tatăl lui, Joe, care obişnuia să îl bată foarte tare, încât Michael voma şi leşina în prezenţa părintelui său. Mai târziu, Jackson a devenit obsedat de faptul că n-a avut copilărie, motiv pentru care a construit ferma Neverland şi a suportat numeroase operaţii estetice pentru a ajunge să arate ca Peter Pan.
Însă obsesia lui pentru tot ceea ce era tănăr, copilăresc s-a extins şi într-o atracţie bolnăvicioasă pentru băieţi. În 1993 şi 2003, Michael a fost acuzat de abuz sexual asupra unor minori. Iar reputaţia superstarului muzical n-a devenit imaculată nici după moartea acestuia, în 2009, când tot mai multe acuzaţii şi dovezi împotriva lui au ieşit la iveală.
Foto - Profimedia, Instagram Michael Jackson