Mihai Mărgineanu a fost întrebat de ce nu îi plac manelele. Răspunsul lui a fost genial: „L-am cunoscut pe Adrian Copilul Minune“

14 mai 2019   News

În urmă cu aproximativ două luni, Teatrul Naţional din Bucureşti a găzduit cea mai importantă gală a cinematografiei româneşti, Premiile Gopo, însă evenimentul a fost umbrit de un moment incredibil petrecut pe scenă.

La un moment dat, pe scenă a urcat formaţia Kana Jambe, adusă de Dan Bursuc, cunoscut din lumea maneliştilor, iar trupa a cântat o variantă reinterpretată a hitului „Bohemian Rhapsody“, al formaţiei Queen.

Cel mai vehement contesatar al acelui moment petrecut pe scena TNB a fost Mihai Mărgineanu: „La Premiile Gopo, văzând atâta subcultură injectată în cultură, m-am convins că România este în metastază stadiul final şi că nu mai apucăm nici tratamentul paleativ“.

Invitat recent într-o emisiune de la Digi 24, Mihai Mărgineanu a vorbit despre momentul de la Gopo, afirmând că nu îi plac manelele, dar că are o părere bună despre manelişti.

„Nu-mi place atitudinea, nu-mi place muzica şi ceea ce transmite. Eu am o părere foarte bună despre cântăreţii de manele. Îl cunosc pe Vali Vijelie, îl cunosc şi-mi este un om drag, aş putea spune. L-am cunoscut pe Adrian Copilul Minune, Adrian Simionescu, care este un om... mişto. Nu despre asta e vorba. Este vorba despre ceea ce văd în jurul meu şi de ceea ce aud şi de faptul că transmit o anumită obrăznicie. E o lume închipuită acolo. E o lume unde valoarea este dată de bani şi de duşmani. Dacă n-ai duşmani, nu poţi să fii manelist. Este simplu. Este adevărat că, în ultima perioadă, pentru că sunt un urmăritor, urmăresc fenomenul, şi în ultima perioadă am văcut o cotitură bine de tot către lucruri normale, ceea ce e bine, cred. Până acum câţiva de ani de zile se cânta, cu ghilimelele de rigoare, şmecheria, şi şmecheria era dată de o maşină cu formă ciudată, cu nişte băieţi care se pozau singuri şi... Nu-mi place mie“, a spus Mihai Mărgineanu.

Mai multe