Mihai Neşu, în vizită în Oraşul Faptelor Bune: „Accidentul pe care l-am suferit mi-a arătat că viaţa mea nu era cea mai potrivită!”

17 decembrie 2019   News

Fostul fotbalist oferă o lecţie de putere, o lecţie de „imposibilul nu există” atâta vreme cât ai gandul la tine.

„Rolul omului pe pământ este să facă bine”, le-a spus Mihai Neşu lui Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, în cadrul vizitei pe care le-a făcut-o în casa de sticlă amplasată în Oraşul Faptelor Bune, montată anul acesta în Oradea.

„Prin accidentul suferit mi-am dat seama că viaţa mea nu era cea mai potrivită. Am început să mă studiez mai mult pe mine şi să-mi dau seama unde trebuie să încep să mă antrenez şi să fac mai mult bine”, a spus el la Radio ZU.

Întrebat ce a fost mai greu de suportat, durerea fizică sau cea sufletească, Mihai Neşu a răspuns că „au fost clipe teribile. De fapt nu durerea fizică este cea mai mare, ci durerea din suflet. Dacă nu o tratezi, este foarte greu să te vindeci. Sufletul nu poate fi vindecat decât de Dumnezeu, este singurul deţinător al reţetei exacte de vindecare a sufletului. Este foarte important, însă, să ne dorim să ne vindece Dumnezeu. Uneori, prin felul nostru de a fi, refuzăm acest ajutor divin. Pierzându-mi sănătatea fizică aproape complet, mi-a mai rămas sufletul, este singurul de care trebuie să mă îngrijesc.”

Cât priveşte condiţia fizică, „noi, persoanele cu dizabilităţi, avem nevoie să facem terapie constant, pe termen lung. De exemplu, eu fac în fiecare zi, mai puţin duminică. Acesta este motivul pentru care am gândit proiectul Sf. Nectarie, complex de recuperare dedicat copiilor cu dizabilităţi, deschis la Oradea. Reuşim, aici, să ferim copiilor cu dizabilităţi acces la tratemente extrem de costisitoare în alte ţări. Noi suportăm, cu ajutorul oamenilor care sunt aproape de fundaţia noastră, 80% din costurile tratamentelor. Important de ştiut că alegând terapia care trebuie, rezultatele apar. Centrul este practic o extindere a ceea ce avem acum. Acum avem o fundaţie caritabilă dedicată copiilor cu dizabilităţi. Are doar 250 de mp, este neîncăpătoare, avem listă de aşteptare. Avem o terapie foarte căutată de părinţii copiilor care este foarte scumpă în străinătate. La noi este mult mai accesibilă, părinţii plătind numai un sfert din preţ. Este o terapie atestată în America după foarte multe cercetări. Este folosită de foarte mulţi copii cu dizabilităţi. Am reuşit să o aducem şi în România. Trebuie să recunosc că trăiesc cel mai bun moment al vieţii mele. Mă ajută Dumnezeu, nici nu simt că sunt paralizat.”

Mai multe