Misteriosul mod în care Ray Charles şi-a pierdut vederea. Ce au descoperit medicii

9 iunie 2021   News

Ray Charles este considerat o legendă din mai multe motive. A uimit cu talentul său, dar şi cu atitudinea pozitivă. Artistul a avut o educaţie dură, dar a avut de înfuntat şi multe obstacole. Până în prezent, medicii nu au reuşit să descopere misteriosul mod în care Charles şi-a pierdut vederea. Merită totuşi să aruncăm un ochi la viaţa iconică a muzicianului şi la misterul din spatele orbirii sale.

Brother Ray, biografia vedetei, le-a oferit fanilor şi o perspectivă ă asupra copilăriei şi călătoriei sale. Charles s-a născut în Georgia, în 1930, dar la scurt timp după sosirea sa, părinţii săi au decis ca familia să se mute în Florida.

Noul loc nu le-a purtat însă noroc. În Florida, Charles a asistat la moartea tragică a fratelui său mai mic, care avea doar patru ani când s-a înecat în cadă. Nu după mult timp de la evenimentul traumatic, Charles a început să aibă probleme cu vederea. Până la vârsta de 7 ani orbise complet. Din fericire, starul nu a lăsat niciodată asta să-i stea în cale.

Charles şi-a pierdut vederea, dar nu a lăsat ca drama pe care o trăia să îi afecteze visul şi obiectivele. Cu ajutorul mamei sale, artistul a început să frecventeze o şcoală care susţinea elevii surzi şi orbi. Folosind Braille, solistul a reuşit să scrie muzică. În cel mai scurt timp, Charles cânta la pian, sax, orgă, trompetă şi clarinet.

A moştenit ambiţia părinţilor, dar, din păcate, Charles i-a pierdut pe amândoi când avea doar 15 ani. După moartea mamei sale, starul a început să facă turnee şi să cunoască succesul.

De-a lungul anilor, Charles a cucerit audienţa cu farmecul său, carisma şi, desigur, melodiile clasice. Artistul a reuşit să treacă graniţa cu muzica sa şi să fie aclamat pea rile scene. De-a lungul carierei, Charles a depăşit multe stigmate, precum şi dependenţa de droguri. „Hit the Road Jack”, „I Got a Woman” şi „Unchain My Heart” sunt fost doar câteva dintre numeroasele hituri lansate de el. Biografia spune că Charles a înregistrat, de fapt, peste 60 de albume de-a lungul vieţii sale.

Charles a murit în 2004, dar a scris şi produs muzică până la sfârşitul vieţii sale. Cu toate acestea, la mulţi ani după moartea sa, medicii încă nu ştiu ce i-a provocat orbirea.

După ce s-a confruntat cu dureri oculare chinuitoare şi dificultăţi de vedere, profesioniştii din domeniul medical au luat decizia de a-i îndepărta ochiul drept. Cu toate acestea, problemele nu s-au oprit aici. La scurt timp, Charles şi-a pierdut vederea la celălalt ochi. La vremea respectivă, medicii suspectau că glaucomul s-ar afla în spatele suferinţei sale, dar având în vedere statutul economic şi social pe care îl avea,  probabil că i s-a acordat îngrijirea şi atenţia de care avea nevoie.

Din păcate, medicii nu au reuşit niciodată să confirme cauza care l-a făcut pe faimosul muzician să îşi piardă vederea.

Ray Charles rămâne fără îndoială o celebritate, dar cu o viaţă de familie complicată, ceea ce a dus la o mulţime de nemulţumiri şi certuri. A avut 12 copiii, iar prin viaţa lui au trecut numeroase femei.

Darul său de a seduce şi escapadele romantice rămân însă legendare.

Într-un interviu din 1978, el a susţinut chiar că agreează sexul în grup, cu trei sau patru persoane, dar a ţinut să menţioneze că îi place să fie „singurul bărbat”.

De asemenea, Ray Charles a mărturisit că şi-a pierdut virginitatea la vârsta de 12 ani, cu o fată 20 de ani şi a simţit „gustul dragostei în mai multe limbi”.

Mai multe