Moștenirea uriașă lăsată Ovidiu Bojor. Celebrul fitoterapeut avea un secret imbatabil pentru longevitate

15 februarie 2023   News

Minunatul și seninul Ovidiu Bojor a plecat la stele în data de 14 februarie 2023, lăsând în urma sa o moștenire colosală de informații prețioase, rețete și terapii pentru sănătate și longevitate.

Asociația Patronală „Planta Romanica” a anunțat ieri decesul Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor, președintele onorific PLANTA ROMANICA, la vârsta de 98 de ani. Potrivit asociației, Ovidiu Bojor a fost cel mai mare fitoterapeut român, doctor farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale.

„Este deținător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române.

Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor lasă în urma sa o mulțime de cărți cu o valoare inestimabilă, rețete eficiente împotriva multor afecțiuni, dar și o teorie de viață pe care nu a ezitat să o împărtășească românilor săi dragi, ori de câte ori a avut ocazia.

Unul dintre cele mai valoroase îndemnuri ale sale este acesta: “Iubirea am situat-o pe primul loc din tot ceea ce există pe Pământ. Trebuie să plecăm de la iubirea față de creator, față de creație, de la iubirea între oameni. Și chiar dacă îți greșește cineva, întoarce și cealaltă parte a obrazului și îl vei dezarma. Priviți viața ca și când ați fi în fața unei oglinzi. Dacă vă crispați, crisparea se va întoarce asupra voastră. Dacă vă zâmbiți, zâmbetul se întoarce asupra voastră.”

De asemenea, Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor a vorbit mereu despre soluții simple, la îndemâna oricui, pentru a-și crește speranța de viață și pentru sănătate. În primul rând, Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor îndemna la mersul pe jos, o activitate simplă și la îndemâna tuturor. Știm deja că 10.000 de pași pe zi ne asigură o stare de sănătate bună. Mai mult, Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor vorbea în interviurile sale despre secretul 8-8-8. Algoritmul simplu, care te ajută să trăiești mult și bine. Mai exact, 8 ore de somn, 8 ore de muncă și 8 ore de timp liber. A fost principiul după care celebrul fitoterapeut s-a ghidat toată viața și care l-a ajutat să ducă o viață echilibrată și fără provocări pe sănătate.

Cumpătarea era un alt îndemn promovat de Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor. Și, desigur, mai puține medicamente și mai multe plante în viața noastră. Mediul academic este, de ieri, mai sărac fără Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor. Drum lin, în lumină!

Foto: Facebook

Mai multe