Moştenitoarea casei de modă Nina Ricci, trimisă după gratii

14 aprilie 2015   News

La 73 de ani, nepoata celebrei creatoare de modă Nina Ricci, Arlette Ricci, a căzut în dizgraţie. În loc să-şi trăiască frumos bătrâneţile, ea va plăti pentru nesăbuinţa de-a face evaziune fiscală şi spălare de bani. Vezi câţi ani va sta în închisoare.

La 73 de ani, nepoata celebrei creatoare de modă Nina Ricci, Arlette Ricci, a căzut în dizgraţie. În loc să-şi trăiască frumos bătrâneţile, ea va plăti pentru nesăbuinţa de-a face evaziune fiscală şi spălare de bani. Vezi câţi ani va sta în închisoare.

O instanţă judecătorească din Paris a condamnat-o pe Arlette Ricci, moştenitoarea casei de modă şi parfumerie Nina Ricci, nepoata Ninei Ricci, la trei ani de închisoare (dintre care unul cu executare) şi la plata unor amenzi în valoare de 1 milion de euro pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Instanţa a dispus confiscarea unor bunuri în valoare de 4 milioane de euro şi o amendă de 1 milion de euro.

Avocatul lui Ricci a declarat că va decide dacă va face apel la sentinţa pronunţată de instanţă şi că este posibil să ceară judecătorilor executarea anului de închisoare în condiţii mai puţin restrictive.

Arlette a fost acuzată că a ascuns în conturi offshore din Panama peste 22 de milioane de dolari, pentru a nu plăti taxe către autorităţile franceze, potrivit Reuters.

În acelaşi dosar a fost condamnată şi fiica lui Arlette Ricci, Margot Vignat, la 8 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, cele două trebuie să plătească o altă amendă în valoare de 100.000 de euro ca daune aduse guvernului francez, conform AP.

Arlette Ricci a fost una dintre miile de suspecţi de evaziune fiscală de pe lista de clienţi ai HSBC Elveţia pe care a făcut-o publică unul dintre foştii anagajaţi ai băncii, Herve Falciani.

Săptămâna trecută, autorităţile din Franţa au deschis o anchetă împotriva băncii HSBC pentru acuzaţii de fraudă. De altfel, instituţia bancară este investigată în mai multe ţări, printre care şi Marea Britanie, Elveţia şi SUA, după ce a recunoscut că la divizia de private banking din Elveţia au avut loc nereguli care au permis ca unii dintre clienţi să eludeze fiscul.

În luna februarie, un raport publicat de International Consortium of Investigative Journalist (ICIJ) a arătat că HSBC Private Bank, filiala eleveţiană a băncii britanice HSBC, a obţinut profituri importante din administrarea de conturi secrete de peste 100 miliarde de dolari ale unor organizaţii criminale, traficanţi de arme şi diamante, lista deponenţilor incluzând şi familii regale şi miliardari influenţi, printre care şi Regele Mohammed al VI-lea al Marocului, fiul fostului preşedinte francez François Miterand, actorul John Malkovich, prinţul Bahrainului, Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa, fiica fostului premier chinez Li Peng, Li Xiaolin, principii de Kent, veri ai Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, fostul pilot de raliuri Michael Schumacher ori Gad Elmaleh, logodnicul Prinţesei Charlotte Casiraghi.

Foto: captură Daily Mail

Mai multe