Motivele incredibile pentru care Karl Lagerfeld a purtat ochelari de soare aproape non-stop, timp de 52 de ani: „Cu o mişcare, m-a lovit“

20 februarie 2019   News

A fost unul dintre cei mai mari designeri din lume, a stârnit controverse de foarte multe ori de-a lungul timpului, însă dimineaţa zilei de 19 februarie i-a fost fatală: Karl Lagerfeld a murit la 85 de ani, după o lungă luptă cu cancerul pancreatic.

Încă de când a devenit cunoscut şi toate bliţurile aparatelor erau îndreptate către el, Karl Lagerfeld a atras atenţia cu look-ul adoptat şi cu ţinuta lui: el avea părul lung, prins în coadă, şi purta mereu haine pe gât, mănuşi din piele şi ochelari de soare!

Indiferent că se afla într-o încăpere sau în aer liber, că era vară sau iarnă, că ploua sau era soare, Karl Lagerfeld nu renunţa aproape niciodată la ochelarii lui cu lentile negre. Iar acest lucru a ridicat întotdeauna semne de întrebare, mai ales că designerul nu a vorbit mult timp despre acest lucru.

Însă, odată cu trecerea timpului, Karl Lagerfeld a făcut lumină în acest caz: purta ochelarii de soare deoarece l-au salvat de atacul unui iubit gelos în anul 1967! „Eram cu o prietenă într-un club, când, dintr-odată, a apărut un bărbat cu care aceasta avusese o legătură amoroasă. Când m-a văzut cu ea, a vrut să-i spargă capul cu un pahar. Din mişcarea aceea, m-a lovit pe mine cu paharul în ochi. Din fericire, în acel moment purtam, din întâmplare, o pereche de ochelarii de soare. Atunci am realizat că ochii mei sunt cei mai de preţ! Nu ies nicăieri fără ochelari“, a spus designerul.

Despre ochelarii cu lentile negre purtaţi de Karl Lagerfeld a vorbit în trecut şi Arnaud Maillard, asistentul personal al designerului timp de 15 ani: „Cum nimeni nu-i vedea privirea, mai putea să închidă puţin ochii şi să se odihnească la întâlnirile de lucru cu interlocutori care-l plictiseau“.

La un moment dat, Karl Lagerfeld a mai dezvăluit un motiv pentru care nu a renunţat aproape niciodată la ochelari, timp de 52 de ani: „Sunt miop“.

Mai multe