N-a luat cu el în mormânt cel mai întunecat secret al său! Sean Connery, susţinător al violenţei domestice: „E OK să baţi femeile. Cel mai bine le loveşti cu palmele, nu cu pumnii”

7 noiembrie 2020   News

Legendarul actor s-a stins din viaţă la 90 de ani, pe 31 octombrie, însă n-a luat cu el în mormânt declaraţiile scandaloase pe care le-a făcut la adresa femeilor.

În cadrul unui interviu oferit celor de la Playboy în 1965, Sean Connery a fost surprinzător de sincer şi de misogin: „Nu găsesc nimic în neregulă în a bate o femeie. Doar că nu recomand să le loveşti ca şi cum ai lovi un bărbat. O lovitură cu mâna desfăcută e absolut justificată dacă alternativele au fost epuizate şi nu mai ai ce avertismente să dai. Dacă femeia devine o nenorocită sau isterică, nu ezit să-i dau una.”

După asemenea declaraţii controversate, actorul nu şi-a schimbat punctul de vedere. Dimpotrivă, în cadrul unui interviu oferit Barbarei Walters, în 1987, a susţinut aceleaşi inepţii: „Nu m-am răzgândit... Dacă ai încercat orice altceva şi femeia insistă cu anumite chestii – iar femeile se pricep de minune la aşa ceva – n-ai încotro. Femeile vor să aibă ultimul cuvânt şi tu le oferi şansa de-a avea ultimul cuvânt, dar ele nu şi nu, o ţin pe-a lor şi tot nu sunt mulţumite. Ei bine, te provoacă şi, provocat, e absolut OK să le loveşti.”

Declaraţii incendiare

După alţi 6 ani, a revenit asupra spinosului subiect, în Vanity Fair, şi a susţinut că i-au fost scoase din context toate declaraţiile lui: „Tot ce spuneam şi eu e că lovirea unei femei nu e cel mai urât lucru pe care-l poţi face. E mult mai rău să afectezi pe cineva la nivel psihologic decât fizic, să-l aduci în starea în care să nu se mai suporte. Câteodată ai de-a face cu femei care merg prea departe. Asta e tot ce-şi doresc, o cer, vor o confruntare absolută, aceste femei îşi doresc să fie plesnite.”

A revenit la sentimente mai pasnice abia în 2006: „Ceea ce cred eu e că nicio formă de violenţă asupra femeii nu e justificată. În nicio circumstanţă. Punct!”, a declarat pentru Times of London. Însă prima lui soţie, Diane Cilento, l-a contrazis.

În autobiografia primei doamne Connery, My Nine Lives, aceasta a susţinut că Sean a abuzat-o fizic pe durata mariajului lor, care a durat din 1962 până în 1973. Actorul a negat acuzaţiile.

Sean Connery a murit la 90 de ani, liniştit, în patul său, în timp ce dormea.

Foto - Profimedia

Mai multe