Natalie Wood, sub controlul total al mamei sale. La 15 ani, a forţat-o să se culce cu Frank Sinatra, care era cu 23 de ani mai mare decât ea

30 octombrie 2021   News

Nu numai că şi-a încheiat socotelile cu viaţa în mod prematur şi misterios, dar nici viaţa regretatei actriţe n-a fost numai lapte şi miere. Realizările ei actoriceşti pălesc de fiecare dată când apare în discuţie sfârşitul tragic al actriţei. Nici măcar în ziua de azi nu se ştie ce s-a întâmplat cu Natalie în seara morţii ei, cum de-a ajuns să se înece ea, care avea o teamă imensă de apă, şi de ce avea numeroase vânătăi pe corp la autopsie dacă decesul s-a produs prin înec. Dar să revenim la viaţa divei hollywoodiene şi să lăsăm deoparte moartea ei! Wood şi-a făcut debutul în showbiz la numai 7 ani, la insistenţele mamei sale, care avea o ambiţie incredibilă în privinţa Hollywoodului şi era mai puţin preocupată de starea fiicei sale. De fapt, nici măcar nu s-a obosit să-i spună fiicei sale cine era tatăl ei. Când cineva a întrebat-o pe Natalie de ce murise tatăl ei, ea a răspuns: „Din cauza mamei”. Mama lui Natalie Wood era Maria, care se mutase cu întreaga familie în Los Angeles în încercarea dosperată de a-şi lansa fetele la Hollywood. Şi planul ei a funcţionat de minune! Lana Wood a devenit Bond Girl în Diamonds Are Forever, pe când Natalie a fost şi ea manipulată şi abuzată de mama lor maniacă pentru a ajunge să aibă cariera de top pe care şi-o dorea Maria.

Manipulată de propria mamă

Multă lume spune că Wood n-avea cum să moară înecată pentru simplul motiv că ea nu se apropia niciodată de apă. Ar fi făcut orice i-ar fi stat în putinţă ca să nu intre în apă. De ce? Mariei i-a prezis, la un moment dat, o clarvăzătoare că o să moară înecată, iar această teamă i-a fost insuflată şi fiicei ei, căreia i se făcuse şi ei frică să nu ajungă vreodată să se înece. Cu toate astea, Maria n-a stat pe gânduri atunci când fiica ei, Natalie, a avut de filmat o secvenţă în apă.

Când Natalie avea numai 10 ani, filma The Green Promise şi, în timpul filmării, s-a rupt un pod şi copila a căzut în râul care se mişca cu repeziciune. Micuţa actriţă şi-a rupt încheietura mâinii, însă mama şi regizorul s-au înţeles să nu oprească filmarea şi să continue întreaga acţiune periculoasă o vreme destul de îndelungată până ce au salvat-o pe fetiţă.

Abuzul mamei asupra propriei fiice a continuat şi cu alte ocazii. Când avea 15 ani, tot mama ei a fost cea care a decis să o împingă în braţele unui bărbat cu 23 de ani mai matur decât ea. Era vorba despre Frank Sinatra, care avea atunci 38 de ani şi care a avut nestigherit o relaţie intimă cu adolescenta. Incredibil cum de chiar mama fetei a fost cea care a pus-o pe Natalie să se culce cu un bărbat atât de copt, nu-i aşa?

Fericire frântă prea devreme

La fel a procedat Maria şi când Natalie avea 17 ani. I-a spus că era în interesul carierei ei să ajungă în patul lui Nicholas Ray, care avea pe-atunci 43 de ani. Acesta s-a ţinut de cuvântul dat mamei tinerei actriţe şi a distribuit-o pe Wood în filmul Rebel Without A Cause.

Natalie a ajuns să cunoască şi fericirea alături de soţii pe care i-a avut şi cei doi copii pe care i-a adus pe lume, însă a fost de scurtă durată. Actriţa a murit, în condiţii suspecte, la numai 43 de ani, în 1981.

Foto - Profimedia

Mai multe