Nepoatele nu au uitat-o pe Prințesa Diana! Ce amintiri au Eliza și Amelia Spencer cu mătușa lor celebră

17 octombrie 2024   News

Amelia Spencer și Eliza Spencer sunt nepoatele Prințesei Diana, fiicele lui Charles Spencer. Ele aveau doar cinci ani când Lady Di s-a stins din viață în 1997.

Amelia Spencer și Eliza Spencer au aflat nenumărate povești despre mătușa lor, Prințesa Diana. „Întotdeauna am cunoscut-o ca fiind mătușa noastră”, a explicat Eliza Spencer pentru publicația Tatler. „Crescând în Africa de Sud, am avut foarte puține idei despre importanța ei în lume până când am fost mult mai mare”. Dar Prințesa Diana „a venit să ne viziteze în Africa de Sud de câteva ori. A stat cu noi, chiar înainte să moară, în casa tatălui meu, aici în Cape Town. Am fost foarte norocoși să petrecem acel timp cu ea”.

Charles Spencer era acasă, în Cape Town, când a murit Prințesa Diana. Aflat în fața porții casei sale, el a declarat reporterilor care așteptau că „întotdeauna a crezut că presa o va ucide în cele din urmă pe sora”. Contele a zburat în Marea Britanie pentru a participa la funeralii (fără fiicele sale, care erau prea tinere), unde a adus un omagiu extraordinar, denunțând în același timp tabloidele pentru modul în care au tratat-o pe sora sa. La finalul discursului său, aplauzele s-au auzit și în afara zidurilor Westminster Abbey.

Mai târziu, Charles Spencer le-a dezvăluit fiicelor sale că mătușa lor a murit, iar atunci Eliza Spencer a spus: „Dar nu în viața reală, tati”. Ea a crezut că este o poveste atât de teribilă încât trebuie să fie un basm.

Eliza Spencer își amintește de mătușa ei ca fiind „incredibil de caldă, maternă și iubitoare. Întotdeauna făcea un efort să se apropie de noi ca și copii și avea talentul de a citi inimile copiilor”. Cu o ocazie, Eliza Spencer și Amelia Spencer au mers cu Prințesa Diana la Noordhoek, o plajă cunoscută pentru apa sa înghețată, și au fost abordate de un fotograf.

„Evident, ar fi putut fi destul de terifiant pentru noi, fiind atât de tinere și neînțelegând ce se întâmplă. Dar ea a transformat totul într-un joc despre cine se poate întoarce prima la mașină. A fost uimitor cum ne-a protejat într-un mod care ne-a făcut să ne simțim în siguranță și nu speriate. Nu aveam nicio idee despre ceea ce făcea la momentul respectiv.

Copil fiind, mi-am dat seama de enormitatea pierderii suferite de tatăl meu și de familie. Abia mai târziu am ajuns să înțeleg semnificația pierderii ei ca figură în lume”. Ambele fete au participat la Concertul pentru Prințesa Diana din 2007 de la Wembley și la slujba de comemorare a 10 ani de la Capela Gărzilor. „A fost o modalitate de a o sărbători și de a ne aminti de ea”, a relatat Amelia Spencer.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe