O altă bijuterie deţinută de familia Prinţesei Diana a fost scoasă la licitaţie. Este vorba despre o piesă rară

15 martie 2017   News

Una dintre tiarele deţinute de familia Prinţesei Diana a fost vândută joi în cadrul unui târg  faimos de artă organizat în Olanda. Bijuteria cu diamante a aparţinut unei rude a regretatei prinţese. 

Încrustată cu 800 de diamante, piesa vintage din era Edwardian a fost concepută iniţial ca un cadou de nuntă pentru Lady Delia Spencer, mătuşa Prinţesei Diana, de la tatăl său, Charles Spencer al 6-lea.  Diadema este o piesă rară care se poate transforma, prin intermediul unor închizători ascunse, în trei secţiuni care alcătuiesc un colier şi două secţiuni care formează o brăţară. Este cu atât mai specială, cu cât a fost dăruită mătuşii Dianei, Delia, în ziua căsătoriei sale cu  nepotul prim-ministru Robert Peel,  Sidney Peel, pe 18 februarie 1914.

Încă nu a fost dezvăluit numele cumpărătorului, sau ce preţ a fost plătit, dar este clar că acestă bijuterie de 48 de carate a familie regale este foarte apreciată de către iubitorii de artă. În orice caz, dacă luam exemplul vânzărilor recente ale obiectelor deţinute de prinţesa Diana, preţul a fost cu  mult mai mare decât cel estimat de galeria de artă - 184.000 £.

În luna februarie, o altă bijuterie faimoasă deţinută de casa regală şi purtată de Prinţesa Diana la un eveniment a fost în centrul atenţiei la o licitaţie. Colierul Swan Lake Suite cu diamante şi perle a bătut recordul, fiind scos la licitaţie pentru nu mai puţin de 10 milioane de £.

Foto: Getty, Instagram

Mai multe