O mai ştiţi pe Sinéad O'Connor (Nothing Compares 2 U)? S-a convertit la islamism şi a avut o apariţie publică şocantă

7 septembrie 2019   News

Sinéad O'Connor a dat dovadă de instabilitate emoţională încă de pe vremea în care avea succes cu hitul Nothing Compares 2 U (1990). În 1992, şi-a atras multe critici când a rupt fotografia Papei pentru a condamna cazurile de pedofilie din cadrul bisericii catolice, după care a suferit de episoade suicidale şi tulburare bipolară.

În octombrie 2007, a recunoscut, în timpul emisiunii lui Oprah Winfrey, că fusese diagnosticată, în urmă cu patru ani, cu tulburare bipolară şi că a încercat să se sinucidă chiar de ziua ei, pe 8 decembrie 1999, când a împlinit 33 de ani.

După care, în februarie 2014, a spus lumii întregi că a mai mers la trei doctori şi că aceştia i-au infirmat diagnosticul de tulburare bipolară. Oricum ar fi, vedeta a avut numeroase momente de instabilitate de-a lungul timpului, lucru care se vede, cu ochiul liber, şi în înfăţişarea ei actuală, atât de schimbată faţă de cea din tinereţe.

A dispărut de-acasă cu zilele, a făcut crize de depresie cruntă online, a stârnit rumoare când a făcut declaraţii publice controversate legate de biserica catolică şi de nedreptăţile la adresa copiilor sau ale femeilor în lume. Iar acum apare public cu hijab, adică vălul islamic, după ce s-a convertit, anul trecut, la islamism.

O'Connor a apărut vineri, la The Late Late Show, într-o rochie tradiţională femeilor musulmane şi cu capul acoperit de vălul islamic. Cântăreaţa irlandeză de 52 de ani – care a fost căsătorită de patru ori şi are patru copii – a anunţat, în cursul lunii octombrie de anul trecut, că şi-a schimbat religia şi numele.

Sinead O'Connor este acum Shuhada' Davitt, după cum a anunţat ea anul trecut: “Sunt mândră să vă spun că am devenit musulman. Este concluzia naturală a oricărui teoretician inteligent. Toate scripturile duc către Islam. Voi primi şi alt nume, cu această ocazie, va fi Shuhada.”

Ce-i drept, nu a fost prima dată când artista irlandeză şi-a schimbat numele. În 2017, ea a anunţat lumea întreagă că se numea, în mod oficial, Magda Davitt, într-o încercare destul de disperată de-a o lua de la capăt, de-a trece peste zbaterile ei sufleteşti din trecut şi-a se bucura de o nouă identitate şi, de ce nu?!, un alt destin.

Rămâne de văzut dacă islamismul e doar o fază prin care trece vedeta sau şi-a găsit, în sfârşit, chemarea şi liniştea sufletească.

foto - Getty Images, Instagram

Mai multe