Olivia de Havilland, actriţa din filmul "Pe aripile vântului", a murit la 104 ani. Cum s-a pus la dispoziţia armatei în cel de-al Doilea Război Mondial

27 iulie 2020   News

Doliu în lumea cinematografiei! Olivia de Haviiland s-a stins din viaţă. Actriţa din filmul "Pe aripile vântului" împlinise de curând 104 ani şi locuia la Paris. Ce poveste impresionantă de viaţă a avut! 

Pe 26 iulie s-a aflat că Olivia de Havilland a murit. Actriţa de 104 ani era ultimul star în viaţă din celebrul film "Pe aripile vântului". Olivia de Havilland era o actiţă anglo-americană, născută în 1916 în Tokyo, Japonia. În 1935, aceasta semna un contract cu celebra casă de producţie cinematografică Warner Brothers, iar în 1939 apărea în filmul care a scris istorie la Hollywood, Pe aripile vântului. Producţia ne purta în perioada în care Nordul şi Sudul american duceau un război ce avea la bază abolirea sclaviei. Statele din sud doreau menţinerea ei, în timp de Nordul lupta pentru eradicare.

Citeşte şi: Imagini de arhivă cu Olivia de Havilland

Olivia şi-a petrecut întreaga tinereţe în California, unde s-a mutat cu mama şi cu sora ei mai mică, Joan, după divorţul părinţilor. Rolul din Visul unei nopţi de vară, de William Shakespeare, interpretat în 1933, a fost, însă, cel care i-a deschis porţile spre lumea fascinantă a actoriei, dar rolul cu care a cucerit audienţa rămâne cel al drăguţei Melanie, care se lupta cu Scarlett O’Hara pentrua-i cuceri inima lui Ashley Wilkes. Aceasta a şi reuşit, lăsând-o pe Scarlett în braţele lui Rhett Butler, interpretat de Clark Gable.

Olivia de Havilland a mers pe front, s-a pus la dispoziţia armatei în al Doilea Război Mondial

Însă nu doar cariera artistică a fost interesantă în ceea ce o priveşte pe una dintre legendele vii ale vechiului Hollywood. În timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, ea s-a pus la dispoziţia armatei, a făcut turul spitalelor şi o puteai auzi frecbvent la radio, încercând să-i distreze pe cei aflaţi pe front. Ea a vizitat în acea perioadă de tristă amintire numeroase câmpuri de luptă din zona Pacificului, oferindu-şi ajutorul în semn de recunoştinţă pentru cei care luptă pentru ţară, punându-şi chiar şi viaţa în pericol. Într-una dintre vizitele sale pe front a contactat pneumonie şi a fost nevoie de un tratament îndelungat pentru a se vindeca.

Citeşte şi: Destinul fabulos al Oliviei de Havilland

Foto: Profimedia

Mai multe