Panică în Coreea de Nord! Kim Jong-un a fost operat de urgenţă

21 aprilie 2020   News

Liderul de la Phenian le dă emoţii supuşilor săi, starea lui fiind critică după o intervenţie pe inimă.

Kim Jong-un (36) ar fi în stare gravă după o operaţie suferită în urmă cu o săptămână, informează site-urile americane, subliniind faptul că dictatorul nord-coreean nu a fost văzut în public di 11 aprilie - nici măcar pe 15 aprilie, când ţara a comemorat 108 de la naşterea lui Kim Il Sung, fondatorul republicii Populare Democratice Coreea şi bunicul actualului lider.

Chipurile, sănătatea lui Kim Jong-un s-ar fi deteriorat în ultimele luni pe fondul obezităţii şi a fumatului excesiv, după cum notează Daily NK, un site specializat şi gestionat în principal de transfugi nord-coreeni. Tot de acolo aflăm că liderul de la Phenian ar fi fost supus de urgenţă unei operaţii chirurgicale cardiace pe 12 aprilie şi că s-ar afla acum în stare gravă, nesuportând prea bine intervenţia pe cord.

Administraţia prezidenţială din Coreea de Sud a refuzat să comenteze rapoartele, precizând cu nu poate confirma informaţiile despre sănătatea liderului nord-coreean, adăugând că nu au fost detectate „activităţi neobişnuite” în Coreea de Nord. 

Totuşi, în cazul în care Kim Jong-un s-ar afla în imposibilitatea de-a mai conduce statul ori chiar ar deceda, la cârma Coreei de Nord ar putea fi desemnată sora lui, Kim Yo Jong (32), care a fost numită membru supleant al biroului politic al Partidului Muncitoresc şi pe care am putut-o vedea reprezentând statul şi la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018.

Foto: Profimedia

Mai multe