Pare că s-au vorbit! Regina Mathilde și Brigitte Macron și-au coordonat ținutele la Paris

16 octombrie 2024   News

Catifea, lână și fetru, într-o cromatică asortată. Așa a arătat întâlnirea dintre cuplul regal belgian și cuplul prezidențial francez.

Luni dimineață, cuplul Macron i-a primit la palatul prezidențial pe Regele Philippe al Belgiei și pe soția sa, Regina Mathilde. Brigitte Macron și președintele Franței și-au asortat ținutele, care au fost predominant bleumarin. La sosire, Regina Mathilde a optat pentru un look monocrom, în concordanță cu tema tonurile autumnale, în timp ce soțul ei a purtat un costum închis la culoare, care a semănat la fix cu cel al lui Emmanuel Macron.

În fotografiile realizate pe treptele Palatului Élysée, Brigitte Macron și Regina Mathilde se detașează de soții lor, look-urile lor fiind atât de colorate și atent planificate. Cele două femei concurează în eleganță și afișează culori din aceeași paletă, sugerând că s-au sunat reciproc pentru a se pune de acord asupra codului vestimentar.

Prima Doamnă a purtat o rochie bleumarin de lungime medie, care ajungea chiar sub genunchi și era strânsă în jurul taliei, acoperită cu un palton lung de culoarea prunei, cu umeri evidențiați. Ea și-a accesorizat ținuta cu pantofii ei preferați de la Louboutin cu toc foarte înalt.

La rândul ei, Regina Mathilde a optat pentru un mix de bordeaux cu burgund. Ea a purtat o pălărie de fetru și mănuși lungi până la cot, două elemente care au însoțit ansamblul său Dior din două piese, format dintr-un sacou cu centură în talie și o fustă de lungime medie. Ea a purtat, de asemenea, o geantă Lady Dior roșu burgundy și pantofi cu toc în aceeași nuanță, în ton cu celelalte accesorii. Rezultatul a fost cât se poate de șic.

După primirea oficială, cele două doamne au mers împreună la Opera Garnier, pentru ca, după prânzul luat de cuplul regal belgian cu noul premier francez, Michel Barnier, și soția sa, seara să se reîntâlnească în formulă completă la dineul de stat oferit la Palatul Élysée.

Interesant este că, în timp ce domnii au optat tradițional pentru costumul negru de seară - Emmanuel Macron alegând papionul, iar Regele Philippe cravata - , doamnele au avut din nou un look coordonat. Rochiile lor, deși cu croiala diferită în partea de jos, au avut același model în partea de sus: o broderie aplicată de la baza gâtului până deasupra bustului, incluzând și zona umerilor. E-adevărat că Regina Mathilde a ales o rochie din catifea bleumarin și cu o ușoară trenă, iar Brigitte Macron a purtat o rochie neagră, cu broderie argintie, croi drept și șliț la spate. Însă până și coafurile lor similare, cu părul prins în coc, cerceii lungi și gențile plic ne-au dat impresia că avem o imagine în oglindă.

Interesant a fost să-l vedem în tabloul acestei vizite oficiale și pe Prințul Gabriel, care și-a făcut apariția la dineu într-un costum negru cu cravată indigo.

FOTO: Profimedia, Frédéric Andrieu/Casa Regală belgiană

Mai multe