Portia De Rossi, la un pas de moarte din cauza anorexiei

26 noiembrie 2010   News

Obsesia bolnăvicioasă pentru felul cum arată a urmărit-o 20 de ani. Regula ei „de aur“: să consume 300 de calorii pe zi. Pentru 170 de grame de iaurt în plus, a doua zi îngurgita doar

Obsesia bolnăvicioasă pentru felul cum arată a urmărit-o 20 de ani. Regula ei „de aur“: să consume 300 de calorii pe zi. Pentru 170 de grame de iaurt în plus, a doua zi îngurgita doar 150 de calorii, lua 20 de laxative şi alerga ore-n şir pe bandă. Demonul anorexiei o chinuia în fiecare minut. Era acea voce a „sergentului“, după cum povesteşte Portia de Rossi (37), care îi fora printre gânduri ca un burghiu: „Eşti un nimic, eşti o grasă proastă!“. Nici balsam de buze nu mai folosea, de teamă să nu înghită untul de shea pe care acesta îl conţinea!

Totul a început pe când Portia debuta în lumea modellingului, în Melbourne, la doar 12 ani! Iar după ce s-a mutat la Hollywood şi a obţinut rolul din serialul „Ally McBeal“, anorexia a devenit un mod de viaţă şi, totodată, coşmarul în care s-a aruncat din cauza complexelor fizice şi a ruşinii că e lesbiană. Aşa se face că în anul 2000 actriţa devenise un schelet de 37 de kilograme, la o înălţime de 1,70 metri. „Pentru mine era o recunoaştere a autocontrolului“, a explicat ea la show-ul lui Oprah Winfrey, unde şi-a prezentat cartea „Unbearable Lightness“.

Semnalul de alarmă a venit când a leşinat la filmările peliculei „Who is Cletis Tout?“. Diagnosticul: osteoporoză, un ficat în pragul cirozei şi restul organelor aproape de colaps. Se îndrepta lent spre moarte. În plus, a des¬coperit că avea lupus. Şocată, a reînceput să mănânce. Nu, a început să se îndoape! Fiind¬că, pentru ea, un regim sănătos era egal cu a fi grasă. În 15 luni a ajuns la 76 de kilograme! Şi exact atunci când se simţea mai puţin atrăgătoare, a întâlnit-o pe femeia care avea să o salveze: iubirea vieţii ei, Ellen DeGeneres (52). „Ea m-a scos la lumină. M-a învăţat să fiu liberă şi să nu-mi pese de părerile celorlalţi. Pentru prima dată, m-am acceptat aşa cum sunt.“ Azi, Portia trăieşte în L.A. alături de Ellen, cu care s-a căsătorit în 2008. Nu mai urcă deloc pe cântar şi mănâncă trei mese normale, plus gustări.

Foto: Guliver/Wireimage

Mai multe