„Pot să-ţi spun mami acum?” Eric Clapton (75) a aflat la 9 ani că sora lui mai mare era, de fapt, mama sa

30 octombrie 2020   News

Starul rock avea numai 7 ani când a auzit-o pe mătuşă cum o întreba pe mama lui „Ai vreo veste de la mama lui?” O întrebare care i s-a părut foarte ciudată băiatului şi care nu i-a dat pace acestuia până la 9 ani, când a descoperit adevărul: cea pe care o credea sora lui mai mare era, de fapt, mama lui!

Patricia Molly Clapton avea doar 16 ani când l-a adus pe lume pe Eric. Copilul fusese conceput în timpul unei scurte relaţii cu Edward Walter Fryer, un soldat de 24 de ani din Cel de-al Doilea Război Mondial.

Eric, alături de mama sa, într-una dintre rarele ipostaze împreună

În anii '40, când a avut loc naşterea lui Eric Clapton, era de neconceput ideea ca o tânără necăsătorită să-şi crească singură copilul din flori, aşadar Patricia a decis că cea mai bună variantă ar fi ca mama ei, Rose Clapp, şi tatăl ei vitreg, Jack Clapp, să aibă grijă de nou-născutul ei. Zis şi făcut! Părinţii acesteia au fost de acord să-l crească pe micuţul Eric ca pe propriul fiu şi să-i spună acestuia că mama lui biologică era sora lui mai mare.

Abandonul mamei

Scăpând de copil, Patricia şi-a văzut în continuare de viaţa ei, măritându-se cu alt militar, Frank MacDonald. S-a mutat, cu noul partener din viaţa ei, în Canada şi l-a abandonat complet pe micuţul Eric. Abia când acesta a împlinit 9 ani, adevărul a ieşit la iveală!

„Bunica” lui i-a confirmat acestuia bănuielile apărute după toate discuţiile pe care le auzea prin casă fără să vrea. Momentul a coincis cu întoarcerea acasă a Patriciei, care-i adusese cu ea pe cei doi copii făcuţi cu soţul ei, adică fraţii vitregi ai lui Eric. Încântat peste măsură, Eric s-a dus repede să o îmbrăţişeze pe mama lui adevărată, însă a fost uimit de reacţia ei.

Conform celor făcute publice de Rock and Roll Garage, atunci când băieţelul a întrebat-o pe mama lui „Pot să-ţi spun mami acum?”, Patricia s-a înfuriat şi i-a replicat copilului „Nu sunt mama ta, nu-mi spune aşa!” Mai mult, aceasta a insistat ca băiatul să le spună în continuare părinţilor ei „mama” şi „tata”. Inutil să mai menţionez dezamăgirea simţită de Eric!

Trecut traumatizant

Clapton fusese abandonat încă o dată de mama lui adevărată, lucru care l-a schimbat pe băiat în mod profund. În autobiografia artistului Eric Clapton: The Autobiography, creatorul hitului Tears in Heaven a scris următoarele: „Adevărul mi-a produs un şoc mai ales în momentul în care unchiul meu, Adrian, mi-a spus, în glumă, că sunt un bastard. Atunci mi-am dat seama că asta eram, că avea perfectă dreptate să-mi spună aşa!”

Eric n-a primit niciodată dragostea mamei sale, în schimb, bunica lui a încercat din răsputeri să compenseze pentru această lipsă majoră în viaţa lui şi să-l răsfeţe pe băiat cât mai mult.

„Eu şi mama mea nu prea ne-am înţeles niciodată bine”, a dezvăluit muzicianul de 75 de ani. „Cea mai bună perioadă din viaţa noastră, ca fiu şi mamă, a fost când eram amândoi adulţi şi beam împreună. Eu am iubit-o, dar ea era tot timpul dificilă. Relaţia noastră a evoluat în timp, în sensul că am devenit prieteni. Dar, atunci când aveam nevoie de o mamă, nu la ea apelam. Niciodată.”

Foto - Profimedia, Instagram

Mai multe