Principesa Margareta, dezvăluiri despre viaţa Reginei Ana

11 martie 2013   News

Cu ocazia lansării volumului „Ana. Portretul Reginei/ Anne. Portrait of the Queen“, Principesa a declarat că mama sa este o persoană plină de femininate, dar care preferă sporturile mai degrabă masculine.

Cu ocazia lansării volumului „Ana. Portretul Reginei/ Anne. Portrait of the Queen“, Principesa a declarat că mama sa este o persoană plină de femininate, dar care preferă sporturile mai degrabă masculine.

Pe 8 martie, de Ziua Internaţională a Femeii, Curtea Veche Publishing şi Casa Regală a României au lansat volumul bilingv româno-englez „Ana. Portretul Reginei/ Anne. Portrait of the Queen“, cel mai recent volum apărut în colecţia „Casa Regală“ de la Curtea Veche Publishing.

La eveniment, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a prezentat cartea inspirată de viaţa mamei sale, Regina Ana, vorbind şi despre firea şi pasiunile acesteia, dezvăluind faptul că mama sa, Regina Ana, este o persoană plină de contraste, dură, dar romantică, şi care preferă sporturile mai degrabă masculine, ca fotbalul şi vânătoarea.

Totodată, Alteţa sa a declarat că mama sa este o persoană foarte discretă şi nu a părut foarte încântată în momentul în care i-a fost prezentat proiectul de lansare a volumului

, dar că s-a bucurat, totuşi, când a văzut cum a ieşit cartea.

În cele 177 de pagini ale cărţii sunt prezentate detalii despre copilăria şi adolescenţa Reginei, viaţa de familie, devotamentul faţă de ţară. „Acest volum este ca o pictură, ca un tablou. Este ceva simplu, dar foarte profund“, a mai spus Principesa Margareta.

O amintire plăcută evocată a fost cea a deselor plimbări în natură alături de mama sa, când Regina Ana inventa poveşti pentru fiicele sale. În acelaşi timp, Principesa Margareta a mărturisit că Regina Ana a avut dintotdeauna un puternic spirit de aventură, preferând sporturile mai degrabă masculine, precum fotbalul, vânătoarea, pescuitul şi şahul.

, a mărturisit Alteţa Sa Regală. Aceasta a precizat că, în tinereţea sa, împreună cu Regina Ana au condus motociclete pe o distanţă de 100 de kilometri, în sudul Franţei.

La lansare a participat şi Principele Radu, cel care semnează volumul, dar şi Iren Arsene, manager al Curtea Veche Publishing, şi Cristina Uruc, fost bursier şi în prezent voluntar în programul „Tinere Talente“ susţinut de Fundaţia Principesa Margareta a României.

Evenimentul a avut loc în Librăria Cărtureşti din AFI Palace Cotroceni şi a adunat numeroşi cititori şi admiratori ai Familiei Regale, dornici să fie aproape de membrii acesteia într-un moment plin de însemnătate: anul în care Regina Ana a României împlineşte 90 de ani (devenind astfel cea mai longevivă consoartă de voievod sau rege din istoria României), dar şi 65 de ani de căsătorie cu Regele Mihai.

Foto: pagina oficială

Mai multe