Prinţesa Diana ar mai fi în viaţă azi, dacă nu era păcălită să îi acorde un interviu lui Martin Bashir. Cine şi de ce a făcut aceste cutremurătoare declaraţii

20 mai 2021   News

Sunt aşteptate rezultatele unei anchete independente care vor stabili cât de onest şi vertical a obţinut Martin Bashir, realizatorul BBC, interviul cu prinţesa Diana, o femeie temătoare şi speriată la acea vreme. Lady Di ar putea fi în viaţă astăzi, dacă nu îi acorda lui Bashir acel interviu. Prinţesa a fost păcălită! Cine a făcut aceste cutremurătoare declaraţii?

Aceasta este teoria susţinută de prietena Dianei, Simone Simmons. Ea a declarat că interviul din 1995 de la BBC, în care a afirmat că ”există trei persoane în căsnicia noastră” a dus la divorţul de Charles, înainte de tragicul accident în care şi-a pierdut viaţa, notează cotidianul The Sun.

Foto Profimedia, de la stânga la dreapta: Lord Dyson, Lady Diana, Martin Bashir, Earl Spencer şi Lord Hall.

Simmons e de părere că Bashir a ”otrăvit-o pe prinţesă cu minciunile sale”, insistând că are telefoanele ascultate şi că personalul nu era sincer, ca să-i câştige încrederea.

Simone, în vârstă de 61 de ani, este o terapeută spirituală şi a participat la adunarea de probe a fostului judecător Lord Dyson, care va publica o anchetă independentă despre culisele interviului lui Bashir.

Simone Simmons a declarat pentru The Sun: ”Diana a fost păcălită să participe la acest interviu şi s-au folosit documente bancare false pentru Earl Spencer, fratele Dianei, pentru a o convinge să participe la acel interviu.”

Prietena Dianei a contribuit activ la punerea cap la cap a informaţiilor despre care nu s-a vorbit până acum atât de răspicat.

Se pare că prinţul William şi-a arătat suportul în legătură cu această anchetă de şase luni de zile, care va stabili dacă Bashir a încălcat normele de bună practică stabilite de BBC.

Se vehiculează că Bashir a apelat la designer-ul grafic Matt Wiessler, să simuleze extrase bancare care să arate plăţi false de la un ziar şi de la o companie offshore, care intră într-un cont bancar al unei firme deţinută de fostul şef de securitate al lui Earl Spencer.

În urmă cu două zile, Wiessler a recunoscut că Bashir i-a cerut în 1995 să creeze două declaraţii, însă nu i-a explicat şi cum le va folosi.

El doar a menţionat că sunt urgente şi importante. Wiessler admite că i s-au părut suspecte, din cauza numelor, care îi erau cunoscute.

Lord Dyson investighează, de asemenea, dacă şefii BBC au ştiut faptele şi le-au ascuns, iar rezultatele vor fi transmise în curând.

Foto: Profimediaimages

Mai multe