"Prinţul Andrew minte când pretinde că a vrut să ajute la investigarea pedofiului Jeffrey Epstein"

9 iunie 2020   News

Asta spun procurorii din New York despre Ducele de York, care a fost un apropiat al lui Epstein, bucurându-se de petrecerile cu minore date de acesta

Disperat să-şi recupereze măcar o parte din imaginea publică mânjită de scandalul Epstein, Prinţul Andrew a început o campanie prin care spune că s-a oferit de trei ori să fie martor în investigarea lui Epstein (foto stânga). În replică, procurorii federali din Manhattan declară că Prinţul a declinat în repetate rânduri cererea lor de a programa o întâlnire. "Dacă Prinţul Andrew doreşte într-adevăr să coopereze, uşile noastre sunt în continuare deschise şi îl aşteptăm", spun aceştia despre Ducele surprins atât într-o fotografie din 2010, când se plimba cu Epstein prin Central Park, cât şi într-o fotografie alături de o minoră, pe nume Virginia Roberts, în 2001, în casa lui Ghislaine Maxwell, iubita lui Epstein.

Anul acesta s-a vehiculat şi ideea că americanii ar putea cere extrădarea Prinţului Andrew, însă procurorii au spus că nu s-a pus această problemă. Ducele de York a recunoscut că s-a împrietenit cu Epstein în 1999, prin iubita acestuia, Ghislaine. Relaţia lor a intrat în vizorul publicului în 2010, când a apărut fotografia cu ei doi plimbându-se prin Central Park. Ulterior, a ieşit la iveală că Prinţul a stat 4 zile în casa din New York a lui Epstein, cel dintâi explicând că l-ar fi vizitat tocmai pentru a încheia prietenia lor. Una dintre victimele lui Epstein, Virginia Roberts, spune că a făcut sex de trei ori, când avea 17 ani, cu Prinţul, la cererea lui Epstein, acuzat de trafic de minore. Prinţul a negat, însă, mereu că ar fi cunoscut-o pe Virginia. Mogulul Jeffrey Epstein s-a sinucis în închisoare în august 2019, înainte ca procesul lui să ajungă la un verdict, după ce în casa lui din New York s-au găsit numeroase materiale pornografice cu minore.

Foto: Getty Images 

Mai multe