Probleme din prima zi de şcoală. Prinţesa Leonor şi Infanta Sofia a Spaniei, carantinate după ce s-a descoperit un caz de COVID-19 în clasa prinţesei

12 septembrie 2020   News

Leonor, Prinţesa de Asturia şi Infanta Sofia a Spaniei vor intra în carantină la scurt timp după ce au început şcoala şi s-a descoperit că un coleg de clasă de-ai lui Leonor a ieşit pozitiv pentru coronavirus.

Nici măcar n-au apucat bine să se bucure că s-au întors la şcoală, că şi trebuie să renunţe la ea! Motivul este unul cât se poate de serios, având în vedere că există riscul ca tinerele membre ale familiei regale spaniole să fi contactat COVID-19.

Prinţesa Leonor, în prima zi de şcoală

Un coleg de-ai lui Leonor (14) a fost diagnosticat cu noul coronavirus, motiv pentru care fiica Regelui Felipe şi a Reginei Letizia este nevoită să intre în carantină timp de 14 zile. Acelaşi lucru îl va face şi sora ei mai mică, Sofia (13), care a însoţit-o pe Leonor la şcoală şi este în pericol de-a fi contactat, de asemenea, virusul.

Infanta Sofia, în prima zi de şcoală

Familia regală spaniolă a mai trecut o dată printr-un asemenea moment, după ce Regina Letizia intrase în contact cu cineva care fusese diagnosticat cu COVID-19 şi a fost testată şi carantinată împreună cu Regele Felipe.

Leonor s-a întors la şcoală pe 9 septembrie, în timp ce Sofia a început noul an şcolar pe 11 septembrie. În Spania, copiii se întorc la şcoală, însă doar respectând anumite măsuri de protecţie ale elevilor. De pildă, s-au creat nişte „baloane socialepentru elevi, care să-i protejeze pe aceştia, iar contactul între elevi de difere clase este limitat pentru a împiedica infectarea.

Mai multe