Puncte forte pe care trebuie să le aibă o bucătărie

10 martie 2020   News
Content image

Bucătăria este un spaţiu în care petreci mult timp, începând cu micul dejun, până la cinele în familie, iar un decor cu personalitate trebuie să combine cu succes funcţionalitatea şi eleganţa într-un spaţiu folosit des.

Nu te gândi că bucătăria îţi impune limite în ceea ce priveşte creativitatea, ci încearcă să implementezi cât mai multe dintre ideile care aduc în prim plan punctele forte ale acestui spaţiu. Iată care sunt acestea:

Materialele cu impact

În ceea ce priveşte blaturile, lemnul masiv sau marmura sunt cunoscute pentru capacitatea de a scoate din anonimat orice bucătărie. Oricât de minimalist ar fi decorată aceasta, materialul folosit pentru blat trebuie să iasă în evidenţă şi să ofere un caracter aparte atmosferei. De asemenea, poţi opta pentru chiuvete granit care vor adăuga o notă de dramatism unei bucătării, indiferent de stilul de decor. Materialele de calitate sunt foarte dure şi rezistente, iar aspectul lor te va ajuta să ai bucătăria contemporană pe care o visezi.

Perete cu tablă de scris

Content image Click.ro galerie imagini

Un alt element care atrage privirile este peretele pe care se foloseşte vopseaua cu textură de tablă de scris sau panourile de acest tip. Acestea te vor ajuta să laşi mesaje inspiraţionale pentru începutul fiecărei zile, să faci liste de cumpărături şi multe altele. Dacă ai copii, cu siguranţă se vor bucura să aibă o zonă în care au voie să deseneze tot ce le trece prin cap. Nu uita că este important să implementezi un astfel de element într-o bucătărie de dimensiuni mai mari sau de tip open space, altfel rişti să aglomerezi spaţiul, deoarece astfel de vopsele sau panouri sunt negre.

Tablouri

Dacă ai tablouri sau fotografii înrămate pe care le preţuieşti, nu le păstra doar pentru bucătărie sau hol, ci găseşte-le loc pe unul dintre pereţii principali. Un perete gol, mai ales dacă e alb va crea cu uşurinţă senzaţia de anost, iar dacă alegi să-l împodobeşti cu mici opere de artă, vei putea observa o schimbare substanţială. Acestea nu doar că te vor ajuta să-ţi laşi amprenta asupra decorului, dar vor putea crea o dinamică deosebită pentru pereţi. Dacă ai o bucătărie mai înghesuită, dar înaltă, încearcă să aşezi tablourile în partea din sus, pentru a intensifica senzaţia de înălţime.

Iluminare potrivită

Fiecare zonă a bucătăriei are nevoie de corpuri de iluminat alese în funcţie de nevoi. În zona blatului, a chiuvetei sau a insulei va fi nevoie de lumină de task, ceea ce înseamnă că aceasta trebuie îndreptată spre zona de lucru cu ajutorul unor spoturi sau aplice. Iluminatul de bază al întregii încăperi poate fi oferit de un candelabru sau o lustră, iar părţile care merită să iasă în evidenţă pot fi conturate cu ajutorul unor lumini indirecte. Acestea creează şi o atmosferă relaxantă şi romantică pentru momentele în care nu foloseşti bucătăria pe timp de seară sau când vrei să pui la cale o cină în doi.

Câteva dintre punctele care atrag atenţia în cadrul unei bucătării sunt şi elementele de decor, la care trebuie să te gândeşti bine înainte de a le achiziţiona. Felul şi locul în care le vei instala trebuie să se potrivească în povestea decorului şi să accentueze stilul folosit. Apelează la piese accesibile pentru bugetul tău şi nu uita să te concentrezi pe originalitate şi pe senzaţia de confort pe care trebuie să ţi-o ofere bucătăria.

Sursa foto: unsplash.com

Mai multe