Puterea iubirii. Cum i-a salvat Ellen DeGeneres viaţa soţiei sale? Portia de Rossi avea ciroză şi insuficienţă hepatică când s-au întâlnit

25 martie 2020   News

În momentul în care s-au întâlnit şi s-au îndrăgostit una de alta, Portia de Rossi suferea crunt din cauza unei tulburări alimentare atât de grave, încât chiar viaţa ei era pusă în pericol. Totuşi dragostea a făcut minuni!...

Ellen DeGeneres şi Portia de Rossi s-au întâlnit în 2001, la petrecerea unei cunoştinţe comune, şi s-au îndrăgostit pe loc una de alta. Însă, în ciuda atracţiei incontestabile dintre ele, a trebuit să treacă trei ani până ce frumoasa actriţă şi-a luat inima-n dinţi şi i-a destăinuit lui Ellen sentimentele ei.

“Ştiam că Ellen era aleasa mea imediat ce am văzut-o, dar eu eram atunci atât de închistată şi de îngrozită să recunosc că eram gay şi să-mi închei definitiv cariera, încât nici prin gând nu-mi trecea să ies în oraş cu cea mai cunoscută lesbiană din lume”, a declarat de Rossi.

În plus, mai existau şi problemele personale cu care se confrunta în acea perioadă şi care o împiedicau să-şi găsească fericirea. Portia (47) a fost model în copilărie şi a auzit de mică cât de important e ca nu cumva să se îngraşe, iar această obsesie a ei de-a se menţine slabă s-a transformat într-o gravă problemă de sănătate.

Problemele de sănătate

Încă de la 12 ani a devenit anorexică! Adică se înfometa înaintea oricărui job pe care-l primea şi, imediat ce termina treaba, se îndopa cu tot ce-i cădea în mână. Iar lucrurile s-au înrăutăţit în momentul în care a primit marea şansă de-a juca în serialul Ally McBeal, în 1998.

În loc să se bucure de succesul ei profesional, Portia se simţea tot mai prost. I se părea că nu-şi găsea locul nicăieri şi se temea foarte tare ca sexualitatea ei să nu devină publică. Emoţiile erau atât de mari, încât, la sfârşitul primei zile de filmare s-a întâlnit cu fratele ei la masă şi a mâncat aproape tot ce exista în meniu. După care a mai înfulecat şi nişte junk food în maşina ei şi apoi, de silă, s-a forţat să vomite tot.

“Uram să vomit, dar aşa mă pedeapseam pentru faptul că nu eram în stare să ţin dietă”, a povestit actriţa la un moment dat. “Din punct de vedere psihologic, umpleam un vid interior.”  

Îngrozită că nu putea să intre într-unul din costumele pe care le purta la filmare, de Rossi s-a apucat serios de dietă şi de sport. Doar că şi pe acestea le-a dus la extrem. În 2000, la o înălţime de 1,70m, cântărea numai 37kg!

În pericol de moarte

Mai mult de-atât, un an mai târziu, a leşinat pe platoul de filmare de la Who Is Cletis Tout?. Iar medicul care a examinat-o i-a dat vestea cea proastă – suferea de ciroză, osteoporoză şi insuficienţă hepatică.

“Se ura pur şi simplu”, i-a recunoscut Ellen lui Oprah Winfrey. “Adică chiar se ura ea pe ea. Ţin minte că mă uitam la ea şi nu-mi venea să cred că n-avea niciun habar cât de minunată era. Mi-a rupt sufletul!”

Într-un final, la insistenţele fratelui, Portia a acceptat ajutor specializat. S-a internat într-o clinică de recuperare, care a repus-o momentan pe picioare, însă tentaţia, demonii cu care s-a luptat ani în şir tot acolo erau.

“Doar pentru că nu mă mai înfometam, nu însemna că nu mai sufăr din cauza unei tulburări alimentare. De fapt, ceea ce s-a întâmplat a fost că am trecut de la o extremă la alta. Din anorexică am devenit bulimică. Am început să mănânc în exces şi am ajuns de la 37kg la 76kg în numai 10 luni!”

Happy end

Totul s-a schimbat atunci când a reluat legătura cu Ellen, la o şedinţă foto, în 2004, când starul TV i-a tăiat, pur şi simplu, răsuflarea. “Nu mi se mai întâmplase niciodată să experimentez toate acele lucruri despre care auzim în cântece şi citim în romane. Mi se înmuiaseră picioarele! A fost extraordinar!”

Chiar în acea seară s-a întâmplat să se întâlnească din nou, la petrecerea VH1, unde au vorbit mult şi şi-au dat amândouă seama că atracţia era reciprocă.

Portia susţine că soţia ei i-a salvat viaţa, că a scos-o din acel hău sufletesc în care era. “Dragostea ei e atât de necondiţionată (sic), încât m-a făcut şi pe mine să mă accept aşa cum sunt, doar pentru că ea a făcut-o”, conchide de Rossi.

Foto - Profimedia

#eOKsăStămAcasă

Mai multe