Radu Mazăre a fost extrădat. Uite ce paradis a lăsat în urmă în resortul lui din Madagascar

20 mai 2019   News

Fostul primar al Constanţei, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare, e nevoit să lase în urmă distracţiile şi business-ul deţinut pe insulă. Uite cum arată complexul turistic din Madagascar.

Numele lui Radu Mazăre a revenit obsedant în presa ultimelor săptămâni, de când o instanţă judecătorească a decis condamnarea sa definitivă la 9 ani de închisoare cu executare - chiar în preajma alegerilor europarlamentare din 26 mai!

După ani buni petrecuţi în Madagascar, într-un "exil" exotic, fostul politician e nevoit să-şi abandoneze traiul de insular lipsit de griji pentru a se prezenta în faţa autorităţilor din România. Aşa se face că în urma sa rămâne un resort turistic demn de invidiat, pe care Radu Mazăre l-a amenajat  pe un teren concesionat pe 99 de ani de la un trib local.

Este vorba despre resortul Mantasaly, amenajat pe 1,8 hectare de teren în Antsiranana, pe malul oceanului, într-un golf în nordul Madagascarului, în regiunea Diana.

„Investiţia o să fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilităţi. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretenţioşi. Merg pentru frumuseţea locurilor şi pentru vânt. O să fie aşa, cam la două, două stele şi jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, aşa că nu o să coste mult“, declara, în 2012, Radu Mazăre.

Cu 48 de spaţii de cazare, dintre care 16 bungalouri pe plajă şi 32 de camere de hotel, la preţuri între 65 şi 85 de euro/noapte, Mantasaly Resort nu este doar un mic paradis pentru turişti, ci şi un ajutor pentru localnici, pentru care s-au creat locuri de muncă.

Cei care ajung aici sunt, în special, pasionaţi de kitesurfing, windsurfing, mountain bike (cu posibilitatea de a vedea lemuri în mediul lor natural), ture cu ATV-ul (pe diferite trasee şi cu posibilitatea de-a lua prânzul cu un trib local), excursii în junglă (cu trekking, căţăratul în copaci, birdwatching şi vizitarea grotelor), pescuit, snorkeling (fauna acvatică abundă în corali, peşti exotici coloraţi, căluţi de mare) ori caiac.

Vezi mai multe în galeria foto.

Mai multe