Radu Vâlcan și-a îngrijorat fanii, după ce a apărut pe patul de spital. Ce mesaj are: ”Am tot amânat”

16 octombrie 2024   News

Întocmai ca alte vedete, și Radu Vâlcan a făcut un gest ce poate servi drept exemplu.

Soțul Adelei Popescu a vrut să facă preventiv o colonoscopie, el trecând de vârsta de 45 de ani, de la care se recomandă această investigație medicală.

Și a păstrat transparența, pentru un efect de conștientizare a acestei boli.

Iată mesajul îndrăgitului prezentator: ”Sunt bine, totul perfect! Zilele trecute am solicitat o colonoscopie. Preventiv, de siguranță, fără niciun simptom care să o recomande. O metodă de screening, extrem de eficientă pentru depistarea cancerului colorectal, și nu numai. În mod normal, sincer, n-aș vorbi despre asta, public.

Să recunoaștem, nu este un subiect tocmai confortabil. Procedura durează cât ai visa, sub anestezie, trei melodii Coldplay, consecutiv. Fară durere, ca un somn de prânz, de care toți avem nevoie. De ce am dorit să fac asta? Pentru că se recomadă după vârsta de 45 ani. În curând fac 48. Pentru că, deja, prea multe vieți se duc din cauza asta. Pentru că este frică, pentru că se amână. Din frică. Și eu, la fel, am tot amânat-o. De frică. Dar, mi-am dat seama că trebuie s-o fac. Pentru că am o responsabilitate, pentru că am o familie care nu trebuie să sufere din cauza indiferenței mele. Sănatatea noastră este sănătatea familiilor noastre. Poza asta este o reclamă, o reclamă la prevenție.”, a postat Radu Vâlcan pe Instagram.

Același gest l-a făcut acum doi ani și Ryan Reynolds.

Actorul vrea ca oamenii să înțeleagă pericolul imens al acestei boli și gravitatea ignorării analizelor de depistare precoce. Mai mult, cancerul de colon poate fi prevenit.

Ryan Reynolds și Rob McElhenney au dorit să atenționeze oamenii în legătură cu acest tip de cancer, cel mai răspândit în Europa, al treilea cel mai frecvent din lume și al doilea ca mortalitate în SUA! Cum anume? Prezentând modalitatea cea mai corectă de depistare și prevenție, colonoscopia! O intervenție nu tocmai plăcută, însă care îți poate salva viața, mai ales dacă ai împlinit deja 45 de ani.

Actorii s-au filmat în timp ce au făcut prima lor colonoscopie.

Foto: Instagram

Mai multe