Reacţia lui Gheorghe Hagi după moartea lui Diego Maradona. Cei doi au fost adversari în 1990

25 noiembrie 2020   News

A fost cel mai mare jucător al anilor ’80- ’90 şi i-a fost adversar lui Hagi la Cupa Mondială din 1990. Diego Maradona s-a stins din viaţă la doar 60 de ani. Gheorghe Hagi a aflat vestea tristă şi a reacţionat.

Mare fotbalist al tuturor timpurilor s-a stins la doar 60 de ani. Diego Armando Maradona a suferit un stop cardio-respirator în casa sa din Tigre, unde se stabilise după operaţia pe creier. Gheorghe Hagi a aflat vestea tristă şi a reacţionat. 

A transmis un mesaj emoţionant: "Este o zi de doliu pentru fotbal şi pentru întreaga omenire. Simt o tristeţe fără margini la moartea unui geniu care, şi mai nedrept, a dispărut prea repede. Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona! #RIPLegend", a declarat Gheorghe Hagi. 

Alături, acesta a încărcat şi o fotografie de la confruntarea dintre ei, din 1990. 

Viaţa lui Diego Maradona

Pentru toţi, însă, el rămâne copilul minune al fot­balului, „piticul“ cu picioare de aur şi mâini de zeu, ales în anul 2000 „ Jucătorul secolului“. El este autorul unuia dintre cele mai frumoase goluri din toate timpurile, într-un meci disputat cu Anglia, după ce a traversat aproape tot terenul şi a trecut de şase jucători englezi, marcând un gol cu mâna, pe care genialul fotbalist l-a atribuit „mâinii lui Dumnezeu“. O adevărată binecuvântare, care i-a adus echipei sale câş­tigarea Cupei Mondiale în 1986.

O minune, în cel mai pur sens al cuvântului, pentru un tânăr care reuşise să lase în urmă o viaţă plină de sărăcie şi de lipsuri, ca fiu al unei fami­lii cu şase copii, dintr-un cartier mărginaş al Buenos Aires-ului. Dar cu toate că, pe terenul de joc, „Butoiaşul Atomic“, aşa cum era poreclit, nu avea rival, Mara­dona cu greu se putea numi un sportiv. Încă din 1982, anul transferului său la Barcelona, argentinianul a început să consume regulat cocaină, obicei nefast pe care l-a continuat şi după plecarea la Napoli. Tot atunci au apărut voci care susţineau că a devenit un om al Mafiei, fiind prieten cu mai mulţi membri ai grupării Camorra.

Foto: Facebook, Profimedia

Mai multe