Regina Rania a Iordaniei, omagiată cu un premiu Walther Rathenau. Vezi cu ce ocazie!

22 septembrie 2015   News

Săptămâna trecută, Regina Iordaniei, Rania, a primit la Berlin un premiu Walther Rathenau. Premiul i-a fost înmânat chiar de către cancelarul Germaniei, Angela Merkel, iar Rania a profitat de ocazie pentru a ţine un discurs despre criza refugiaţilor din ultima perioadă.

Regina Rania a rostit un discurs impresionant despre situaţia refugiaţilor. Regina a mărturisit că Iordania, un regat cu doar 6, 5 milioane de locuitori ”găzduieşte” 1, 4 milioane de refugiaţi şi că este o povară uriaşă asupra acestei ţări.

”În prezent, mica mea ţară găzduieşte 1,4 milioane de sirieni. Înseamnă 20% din populaţia noastră. Asta, în ciuda faptului că ne luptăm cu sărăcia şi cu şomajul. Cu toate acestea, facem ce putem cu resursele pe care le avem la dispoziţie. Şi nu aş putea să fiu mai mândră de generozitatea şi de bunătatea iordanienilor”, a declarat regina Rania, făcând totodată apel la celelalte ţări pentru a-i ajut pentru refugiaţi.

Pentru această ocazie, Regina Rania a purtat o camaşă neagră, cu inserţii metalice la gât, şi o fustă mov, cu un croi sofisticat, ceea ce i-a asigurat reginei o apariţie de neuitat.

Sursa foto: Hepta

Mai multe