Relaţia complicată a lui Brigitte Bardot cu unicul ei copil, pe care-l numea “tumoră canceroasă” şi pe care nu şi l-a dorit niciodată

22 ianuarie 2022   News

Provenind dintr-o familie foarte strictă, în care pedepsele corporale erau la ordinea zilei, faimoasa actriţă n-a dezvoltat niciodată instincte materne. Nici măcar când a rămas însărcinată sau după ce l-a adus pe lume pe unicul ei copil...

Brigitte Bardot are un singur copil, un fiu pe nume Nicolas, conceput cu cel de-al doilea ei soţ, Jacques Charrier. Vorbind despre sarcina ei din 1959, în autobiografia "Initials B.B.", vedeta a declarat următoarele: „Mă uitam la abdomenul meu plat şi suplu în oglindă ca la un prieten mort, peste care închid capacul sicriului”.

Disperată că-şi va scrica silueta şi viaţa din cauza unui copil, Brigitte a recunoscut că, odată ce-a aflat că rămăsese gravidă, a început să-şi lovească abdomenul cu pumnii în mod repetat, pentru a ajunge să piardă sarcina. Mai mult, l-a implorat pe medicul ei să-i dea morfină pentru a scăpa de fătul care creştea în uterul ei.

Aflându-se într-o completă negare a realităţii, actriţa însărcinată se referea la copilul ei nenăscut ca la o “tumoră canceroasă” şi spunea oricui voia să o audă că ar fi “preferat să aduc pe lume un căţel şi nu un copil”.

După lansarea autobiografiei controversate a starului cinematografic, fiul ei Nicolas şi tatăl acestuia, Charrier, au dat-o în judecată pe Bardot pentru comentariile pe care le-a făcut despre ei. Un tribunal francez le-a dat acestora câştig de cauză şi i-a cerut actriţei să plătească daune de 38.000 de dolari şi să adauge, la prefaţa cărţii, avertismente cu privire la conţinutul dur şi defăimător al acesteia.

Charrier nu i-a permit lui Bardot să se apropie de copilul lor după ce acesta fusese adus pe lume. Oricum diva nici măcar nu-l dorea! Drept urmare, acesta a crescut fără s-o aibă pe mama lui alături. Nici măcar la nunta lui, din 1982, nu a invitat-o pe Brigitte, pe care oricum n-o mai văzuse de mai bine de 10 ani.

Totuşi, mama şi fiul s-au împăcat în anii ’90, când Nicolas a devenit tată şi celebra lui mamă, bunică. “Nu sunt făcută să fiu mamă!”, a pus Brigitte Bradot punctul pe i, iar The Independent a preluat spusele sincere ale acesteia. “Nu sunt destul de matură ca să am grijă de un copil. Ştiu că e groaznic să spun asta, dar aşa e…”, a continuat aceasta explicaţiile.   

În momentul de faţă, Brigitte Bardot are 87 de ani, iar fiul ei, Nicolas-Jacques Charrier, are 62 de ani şi doi copii, pe Thea (32) şi pe Anna (37).

Foto - Profimedia

Mai multe