Remember Mălina Olinescu. Uite cine s-a mai lansat la "Şcoala Vedetelor" FOTO&VIDEO

30 ianuarie 2018   News

Din proiectul lansat de TVR în urmă cu 23 de ani au ieşit artişti şi oameni de televiziune. Iată cine sunt aceştia.

Cel mai de succes proiect TVR de "fabricare" a unor noi artişti, "Şcoala Vedetelor", a fost produs în 1995, după ideea regretatul Titus Munteanu. Gândită ca o emisiune concurs şi ca o rampă de lansare pentru tinerele talente, "Şcoala vedetelor" a dat divertismentului din România nume noi, precum Mălina Olinescu, Nadine, Nicoleta Drăgan, Diana MunteanuLili Sandu, Dana Mladin, Adi Despot, Călin Goia, Călin Geambaşu, cei din trupa Class, considerate acum nume grele în showbiz.

Click!, 2015

Mălina Olinescu

Ieri, regretata cântăreaţă

, care a plecat dintre noi în decembrie 2011, ar fi împlinit 44 de ani. Ea era considerată cea mai bună vocea de la „Şcoala Vedetelor“, având şi cea mai rapidă ascensiune în showbiz după terminarea emisiunii.

Alături de mama sa, Doina Spătaru.

Fiică a cântăreţei Doinei Spătaru (care tot ieri şi-a serbat cea de-a 70-a aniversare) şi a actorului Boris Olinescu, Mălina Olinescu a trăit înconjurată de muzică şi a început să cânte încă de la vârsta de 5 ani, participând  la numeroase festivaluri împreună cu corul şcolii. După terminarea liceului, a cântat în programele unor cluburi din Bucureşti.

După ce, în 1995, a participat la Festivalul de muzică uşoară Aurelian Andreescu, unde a câştigat premiul întâi la secţiunea interpretare, a fost cooptată în echipa de talente de la "Şcoala Vedetelor", unde a dobândit o popularitate uriaşă.

A urmat participările la festivalul Mamaia (1996 şi 1997) şi la Cerbul de Aur (1997), unde a şi câştigat marele premiu cu piesa "Mi-e dor de tine", semnată de compozitorul Adrian Romcescu.

Memorabil a fost şi duetul cu actorul Adrian Pintea.

Colaborarea cu Romcescu s-a dovedit fructuoasă şi în 1998, când a câştigat Selecţia Naţională Eurovision şi a reprezentat România la Birmingham, în Anglia, cu melodia "Eu cred", clasându-se pe locul 22 din 25, cu şase puncte.

Iar piesa pe care i-a compus-o Adrian Despot, "Pot să zbor", i-a adus premiul al III-lea la secţiunea „Creaţie” a Festivalului Mamaia, cu piesa „Pot să zbor”.

În 2000 a moderat alături de Petre Magdin emisiunea „Întâlnirea de la miezul nopţii”, TVR.

Ea a continuat să colaboreze cu televiziunile, dar şi cu Călin Geambaşu, în band-ul căruia a cântat ani de zile.

Din păcate, însă, succesul ei n-a fost constant şi, după o perioadă în care a intrat într-un con de umbră, Mălina Olinescu a căzut victimă depresiei, iar în noaptea de 12 decembrie 2011 şi-a luat viaţa, aruncându-se de la etajul şase al blocului în care locuia, în zona Gării de Nord din Bucureşti.

Călin Geambaşu, bun prieten al artistei, a declarat că aceasta s-ar fi sinucis după despărţirea de iubitul ei, Sebastian Truţă, acum Lead Tester la Electronic Arts. A fost înhumată la Cimitirul Sfânta Vineri.

Călin Geambaşu

Fiul renumitului Petre Geambaşu s-a făcut şi el remarcat în emisiunea ”Şcoala Vedetelor", atât ca interpret, dar şi pe parte de compoziţie. În paralel, era elev al Liceului de Muzică din Bucureşti „Dinu Lipatti”, secţia Pian.

Prietenia sa cu Mălina Olinescu devine şi mai strânsă în 1996, când ambii obţin remiul I la Festivalul Naţional de Muzică Românească „Mamaia”, la secţiunea „Interpretare” - unde Călin Geambaşu cântat o creaţie proprie.

De altfel, cei doi au rămas prieteni şi colaboratori, Mălina fiind invitată să cânte în band-ul Călin Geambaşu.

În 2000, Călin Geambaşu a reuşit să obţină premiul întâi şi la secţiunea "Creaţie", cu piesa "O ploaie de stele".

În 2002-2003 a făcut parte din grupul No Comment alături de Xenti Runceanu şi Florin Negru, cu care participă din nou la Mamaia, unde câştigă premiul 3 la "Creaţie", iar mai apoi a participat la finala Eurovision 2002, cu piesa "C'est la vie".

L-am revăzut pe sticlă evoluând alături de trupa tatălui său în emisiunea "Dansez pentru tine", de la Pro TV, unde a asigurat timp de 14 sezoane fundalul sonor pentru celebrul concurs de dans televizat.

Acum, Călin Geambaşu (41) concertează cu propria trupă, este logodit de mulţi ani cu Angie şi are un băieţel extrem de talentat, Davin, în vârstă de 9 ani.

Adrian Despot

Născut în 1976 la Felnac, lângă Arad, Despot s-a mutat la Bucureşti pentru cariera sa în muzică şi ajunge la TVR, în "Şcoala Vedetelor".

La sfârşitului anului 1996, Adi Despot, rockerul de la "Şcoala Vedetelor“, a înfiinţat alături de câţiva prieteni trupa Viţa de Vie.

Primul album al său alături de Viţa de Vie a fost "Rahova". În 2000 a luat premiul pentru cea mai bună trupă rock.  În 2002, trupa deschide propriul studio audio/video, în care îşi produce singură atât melodiile, cât şi videoclipurile.

Actualmente, Adi Despot a fost cooptat în echipa de juraţi de la "Vocea României", concursul de voci de la Pro TV.

Este căsătorit cu Lisa şi are doi copii, Maia şi Toma.

Nadine

În anii '90, prezenţa unei fete de culoare în platourile TVR era o adevărată senzaţie. De altfel, Nadine avea şi o prezenţă foarte exuberantă şi zglobie. Pe lângă activitatea muzicală de la "Şcoala vedetelor", pe Nadine am putut-o vedea şi în producţia americană "Oblivion”, filmata la Bucureşti în 1994, în care juca rolul unei prostituate.

Puţină lume ştia la vremea aceea că Nadine traversase o copilărie traumatizantă. Cu un tată african, care s-a întors în ţara lui, Congo, după ce a făcut doi copii cu o româncă, Nadine a rămas orfană de mamă la vârsta de 6 ani. "Mama a murit tot din cauza sistemului, la un chiuretaj. Bunica a luat decizia de a ne duce la casa de copii. Pe fiecare ne-a dus în altă casă de copii, din cauza vârstei”, a povestit Nadine ani mai târziu.

După ce s-a lansat la „Şcoala Vedetelor“, Nadine Emilie Voindrouh a prezentat show-uri de televiziune precum „Banc Show“ şi „Sex cu Nadine“. În 2003, ea a obţinut premiul I la concursul internaţional „Slavianskii Bazar“, organizat în Belarus, iar în 2007 a colaborat cu trupa Voltaj.

În 2003, Nadine a plecat în Anglia, iar apoi în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat ca dădacă şi ca ospătăriţă, dar a şi studiat actoria. Ea a revenit în România abia în 2009 şi o bună perioadă a cochetat cu televiziunea şi am văzut-o prezentând şi "Vorbeşte lumea", la Pro TV, în 2016.

Mai nou, Nadine vrea să-şi finalizeze studiile, scrie cărţi ("Dreamboard - Îndeplineşte-ţi visurile şi planul tău cu tine") şi mesaje motivaţionale şi este fondatorul asociaţiei Do Good, prin intermediul cărea desfăşoară proiectul ”Planuri de viitor”, cu ateliere educative gratuite destinate tinerilor defavorizaţi.

Nadine (40) s-a căsătorit în vara lui 2011 cu avocatul Dragoş Apostolescu, după cinci ani de relaţie. Cei doi au împreună un băieţel, Noah, în vârstă de 7 ani.

Călin Goia

Născut la Cluj şi mutat apoi la Bucureşti, unde a absolvit ASE-ul, Călin Goia a fost unul dintre cele mai de succes produse ale lui Titus Munteanu.

În 1998, în urma promovării de care a beneficiat prin "Şcoala Vedetelor", Călin Goia a ajuns în trupa Voltaj. Vocea sa cu timbru special a prins rapid la public, iar trupa a devenit tot mai populară.

La un an după ce s-a alăturat trupei, în 1999, Voltaj a câştigat trofeul "Microfonul de aur" pentru cel mai bun album rock. Anii ce au urmat le-a confirmat succesul: săli pline, albume vândute foarte bine şi hituri care au devenit emblematice pentru o întreagă generaţie.

În 2010, Voltaj a filmat un videoclip cu Deepside Deejays, iar în 2015, la Viena, a participat la Eurovision cu piesa "De la capăt".

De notorietate a fost şi relaţia sa de iubire cu Dana Nălbaru, care a durat ani buni. După despărţire, Dana a devenit soţia actorului Dragoş Bucur, iar Călin s-a căsătorit cu Andreea şi are doi băieţi, Petru şi Tudor.

Mihaela Cernea

O altă bună prietenă a lui Călin Geambaşu este Mihaela Cernea - prin care, de altfel, Călin şi-a cunoscut şi actuala parteneră de viaţă.

Elevă a Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” în clasa a VII-a, Mihaela Cernea şi colega sa, Mihaela „Miky” Florea, u descoperit că ambele au ca pasiune comună dorinţa de a cânta. Fratele Mihaelei, Vlad Cernea, şi colegul lui, Florin Cojocaru, au devenit interesaţi de proiect.

Mihaela, Miky şi Florin au urmat Conservatorul, iar Vlad şi-a urmat pasiunea faţă de calculator, făcând Facultatea de Informatică. Acest fapt nu i-a despărţit, iar în urma unei piese lansate la un bal al bobocilor, cei patru au fost selectaţi pentru a participa în emisiunea "Şcoala Vedetelor".

După un an, trupa a pornit pe cont propriu, iar primul succes a fost cântecul „Răspuns”, clasat printre primele 10 piese la Selecţia Naţională pentru Eurovision din 1996.

În acelaşi an, formaţia a lansat la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur (Sibiu) cântecul „A, dui, doina”, o piesă etno-dance, singura de acest gen a grupului, aceasta devenind un hit, fiind prima piesă românească care să fie difuzată intensiv la radiourile româneşti.

Mihaela Florea s-a retras la un moment dat, fiind înlocuită de Anca Badiu.

Mihaela Cernea a continuat să cânte cu trupa Class.

S-a căsătorit cu artistul plastic Costin Craioveanu, cu care are doi copii la fel de talentaţi: Leon şi Leea.

Leon a şi participat la emisiunea "Next Star" de la Antena 1.

Toamna trecută, Mihaela Cernea a apărut alături de Leea în emisiunea lui Dan Bittman, "Aici eu sunt vedeta", de la Antena 1.

Nicoleta Drăgan

Venită din Sighişoara la Bucureşti, Nico şi-a făcut debutul la TVR. După "Şcoala Vedetelor", Nicoleta Drăgan a rămas bună prietenă cu Nadine, cu care a rămas colegă, fiind şi ea vedetă a postului Prima TV.

La fel ca Mihaela Cernea, şi ea a făcut parte dintr-o trupă care a făcut furori printre tineri, Hi-Q, fondată la Braşov în 1996, după ce Dana Nălbaru a renunţat să mai fie solistă. Ea a activat în formaţie între anii 2003 şi 2008.

Din păcate, după 5 ani de colaborare cu Mihai Sturzu şi Florin Grozea, Nico a părăsit formaţia, după o serie de neînţelegeri apărute între ea şi băieţi.

A renunţat la muzică şi s-a căsătorit cu handbalistul Marius Novanc, având o petrecere de nuntă fabuloasă în Hawaii. Din păcate, la un an distanţă a divorţat şi s-a mutat în Statele Unite ale Americii, la Chicago, împreună cu sora ei. Acolo se spune că s-ar fi apucat de cursuri de psihologie şi că ar fi avut o relaţie cu fotograful Edward Aninaru.

Lili Sandu

S-a născut la Tulcea, în 1979, şi şi-a dat "bacul" în muzică la "Şcoala Vedetelor".

În 1998, Lili Sandu a luat locul al treilea la Festivalul de muzică uşoară „Mamaia '98”, secţiunea interpretare, iar în anul 2000 a devenit componentă a trupei Trinity, făcând echipă cu Ileana Lazariuc şi Rocsana Marcu.

În 2005, s-a lansat solo, sub numele de “Lil’Lee”, single-ul său de debut fiind “Aproape de tine”.

În acelaşi an, a jucat în telenovelele "Numai iubirea", difuzată pe Acasă TV şi "Păcatele Evei", de la Antena 1.

După încă un videoclip, „Jump”, Lili Sandu şi-a lansat albumul „Under my soul”, cu 12 piese în limba engleză, creaţii ale unor compozitori şi textieri francezi: Nicky Baker, Didier Atlan, Bruno Linck, Michael Giorgi, Cedric Sheitan Ratanga.

În 2008, primeşte un nou rol, în serialul tv "Doctori de mame".

În 2009 şi-a încheiat cariera muzicală.

Lili Sandu şi Ileana Lazariuc au rămas bune prietene şi într-o vreme credeam că ambele se vor căsători în acelaşi timp, Lili cu Bogdan Stelea, iar Ileana cu Ion Ion Ţiriac. Dacă cea din urmă este şi acum măritată cu juniorul Ţiriac şi are doi copii cu acesta, Alexandru (10) şi Nicholas Noah (8), Lili Sandu încă n-a ajuns la altar.

La fel ca Nicoleta Drăgan, Lili Sandu a fost fascinată de atracţia exercitată de Statele Unite, fapt pentru care a locuit o bună perioadă de timp în America, unde a luat cursuri de actorie.

Revenită în ţară, Lili Sandu a fost cooptată mai întâi de Antena 1, ca prezentatoare a show-ului "Dansează printre stele", alături de Victor Slav, iar apoi de Pro TV pe post de co-prezentatoare la "Vocea României", alături de Pavel Bartoş.

Mai nou, Lili Sandu s-a lansat în mediul online ca blogger (http://lilisandu.ro) şi vlogger.

Kitty Cepraga

Era una dintre cele mai hot apariţii de la "Şcoala Vedetelor", fiică a regizorului muzical Alexandra Cepraga şi a jurnalistului Teo Cepraga.

Imediat după emisiunea-fenomen, Kristina Cepraga a ajuns VJ-iţă la MTV, apoi a plecat în Italia în căutarea unei cariere de succes în actorie. Stabilită la Roma, Kitty a dat lovitura după mai mulţi ani, primind roluri importante în filme şi seriale TV şi cucerindu-i pe italieni.

Revenită în ţară a jucat în serialul „Moştenirea“ şi a concurat în emisiunea "Dansez pentru tine".

După ani de jucat în filme, Kristina Cepraga s-a axat pe regie de film, iar producţiile sale au ajuns la Berlin, Los Angeles şi New York.

Acum, Kristina Cepraga (38) este soţia britanicului James Goodwin şi mămica unei frumoase fetiţe, Aurora-May Jacqueline.

Diana Munteanu

S-a născut pe data de 15 decembrie 1978, la Braşov, într-o familie de artişti, mama fiind soprană la opera din Braşov, iar tatăl ei dirijor (nicidecum Titus Munteanu, aşa cum greşit s-a vehiculat). A studiat iniţial pianul, pentru ca mai apoi să urmeze liceul sportiv, unde a făcut atletism de performanţă.

Diana Munteanu a făcut parte din prima echipă de la „Şcoala Vedetelor“, în primul an de existenţă a emisiunii, după care a fost, la fel ca cealaltă blondă sexy din emisiune, Kitty Cepraga, VJ la MTV, dar a cochetat şi cu actoria, primind roluri în "Întoarcerea Morţilor VII - Necropolis (2005), "Azucena" (2005) şi "Seed of Chucky" (2004).

Ani buni, a prezentat emisiunea „Conferinţă de presă“, la Antena 2.

După o pauză, a revenit pe sticlă în producţiile "Uniplay Show" (alături de Horia Brenciu), "Ham Talent" (în juriu cu Beatrice Rancea, Mihai Petre, Gabriel Cocu şi Pepe) şi, mai nou, în emisiunea "Prietenii de la 11", pe care o prezintă alături de Florin Ristei.

A fost căsătorită cu fostul fotbalist Claudiu Niculescu, cu care are un fiu, pe David Cristian.

Mai multe