Rita Moreno a fost violată în adolescenţă. Povestea care a făcut-o pe celebra actriţă să retrăiască trauma de la 16 ani

17 decembrie 2021   News

Rita Moreno a vorbit cu sinceritate despre modul în care filmarea unei scene de atac în „West Side Story”, din 1961, a scos la suprafaţă propria ei traumă . Îndrăgitul film muzical are o secvenţă în care Moreno este atacată de banda Jets.

Rita a fost violată în adolescenţă, iar în decursul timpului a încercat să uite acel episod îngrozitor, dar acel moment de la filmări i-a redeschis vechea rană.

 Actriţa, care a împlinit  90 de ani pe 11 decembrie, a dat detalii despre realizarea filmului în timpul unui interviu.

„Când am făcut scena violului, în timpul repetiţiilor, când m-au mutilat băieţii, i-am împins şi am început să plâng . Nu mă mai puteam opri.Toate acele cicatrici pe care le credeam vindecate s-au deschis. Eram ca un animal rănit”, a mărturisit ea. „Aceasta este scena care mi-a adus Oscarul”, a adăugat Moreno.

 Actriţa a dezvăluit în documentarul „Rita Moreno: Just a Girl Who Decided To Go for It” că a fost violată de un agent când avea 16 ani.

De asemenea, a avut o relaţie tumultoasă cu Marlon Brando, care a adus-o în pragul sinuciderii. „Arăta ca un zeu grec, pentru numele lui Dumnezeu”, a spus ea despre actorul din „Naşul”. Perechea s-a întâlnit timp de opt ani, începând din 1954. În timpul relacţiei, actriţa a suferit numeroase abuzuri din partea lui Brandon. La un moment dat, a rămas însărcinată cu copilul lui şi a făcut un avort care a făcut-o să sângereze zile întregi.

Diva a explicat şi de ce a fost aproape de un gest extrem.

„Am vrut să o fac pentru că nu mai puteam suporta durerea pe care o trăiam în relaţie”, spune ea în documentar. „A fost umilitor, l-am lăsat să calce peste mine. Şi m-am urât atât de mult. Nu credeam că merit să mai trăiesc. Şi am luat pastile”.

 Brando şi Moreno  s-au despărţit, dar au continuat să joace împreună în drama „The Night of the Following Day”, din 1969. Ea îşi aminteşte că a filmat o scenă dramatică cu Brando: „Asta a deschis o cicatrice veche, de când profita de mine şi se vedea şi cu alte femei. Am început să ţip la el , dar ei nu s-au oprit din filmat. Regizorului i-a plăcut.”

Starleta născută în Puerto Rico şi crescută în New York poate fi văzută în remake-ul lui Steven Spielberg după „West Side Story”.

Mai multe