Robin Wright împlineşte 55 de ani. "Mereu a existat dramă în viaţa mea cu acest bărbat!" Despre cine spune asta actriţa din "House of Cards"?

8 aprilie 2021   News

Sărbătorita zilei de azi este una dintre cele mai frumoase şi apreciate actriţe de la Hollywood - cu o revenire spectaculoasă în carieră, după mai mulţi ani în care s-a dedicat vieţii de familie

Născută pe 8 aprilie 1966 în Dallas, Texas, Robin a crescut apoi în San Diego, California, începându-şi cariera ca model, cu contracte la Paris şi în Japonia. Pe atunci deja se visa într-un musical pe Broadway, dar a aterizat într-o telenovelă de succes: cine nu îşi aminteşte de personajul ei, Kelly, din serialul "Santa Barbara"? Pentru acel rol, a primit trei nominalizări la Emmy, fiind totodată partitura care a făcut-o remarcată în ochii multor regizori - aşa a obţinut primul rol într-un lungmetraj în 1987. Avea doar 21 de ani, dar era deja căsătorită cu Dane Witherspoon, de care se îndrăgostise la filmările pentru "Santa Barbara" - dar mariajul lor nu a durat decât doi ani, în 1988 divorţând. 

Robin Wright împlineşte 55 de ani.

Mereu ambiţioasă, Robin şi-a dorit roluri din ce în ce mai consistente - aşa încât a refuzat multe roluri în filme care s-au dovedit ulterior succese de box office, precum "Jurassic Park" şi "Batman Forever". A acceptat, în schimb, să joace în "State of Grace" - iar acest film s-a dovedit a fi destinul ei, pentru că la filmări s-a îndrăgostit de Sean Penn (foto sus) şi, la scurt timp, a rămas însărcinată cu primul ei copil, o fiică pe nume Dylan Frances. Curând a urmat şi al doilea copil al cuplului Robin - Sean Penn: fiul lor, Hopper Jack. Ulterior, a obţinut şi unul dintre cele mai importante roluri din cariera ei: cel al lui Jenny, din nemuritorul "Forrest Gump", alături de Tom Hanks. După enormul succes de critică şi public al filmului, Wright şi Penn s-au căsătorit în 1996, marcând începutul unei căsnicii pasionale şi tumultuoase. În cei 14 ani ai căsniciei lor, Robin a ales să petreacă mai mult timp cu copiii săi, dedicându-se vieţii de familie şi plasând cariera pe planul doi. 

Divorţul de Sean din 2010 a fost unul fără scandal, Robin fiind cunoscută pentru discreţia sa. Totuşi, nu a ezitat să spună: "Căsnicia mea nu a fost, cu siguranţă, pictisitoare. Mereu a existat dramă în viaţa mea cu Sean. Este un bărbat intens, care duce lucrurile la extrem. Este în sângele lui asta. Niciodată nu se plictiseşte!" La patru ani după divorţ a încercat să-şi refacă viaţa cu actorul Ben Foster - cu care s-a logodit, dar cei doi şi-au spus "Adio" la zece luni de la anunţul logodnei. În 2018 s-a căsătorit în secret cu omul de afaceri francez Clement Giraudet. Mai tânăr cu 19 ani decât ea, Clement (foto sus) este în conducerea casei de modă Yves Saint Laurent, întâlnind-o pe actriţă la Festivalul de Film de la Cannes. Discreţia care o caracterizează a fost valabilă şi pe plan profesional - atunci când a izbucnit scandalul în jurul lui Kevin Spacey, partenerul ei din serialul de mare succes "House of Cards", Robin a evitat să se implice în scandal şi să facă vreo afirmaţie denigratoare la adresa lui Kevin.

Foto: Profimedia

Mai multe