Ryan Lochte în dizgraţie, părăsit de toţi sponsorii. Şi dacă înotătorul n-ar fi minţit?

24 august 2016   News

Din păcate, pentru Ryan Lochte, Olimpiada de la Rio va avea pentru totdeauna o conotaţie negativă şi un gust amar, după ce în State a devenit persona non grata pentru că a minţit că a fost jefuit la Rio.

Ryan Lochte, în posterul Speedo

Ştim povestea, Ryan şi alţi patru înotători din echipa olimpică, Jimmy Feigen, Gunnar Bentz şi Jack Conger, s-au întors beţi dintr-un club, au oprit la o benzinărie, unde au urinat pe pereţi şi au trântit un poster publicitar. Gardienii benzinăriei au abuzat, la rândul lor, de insigne şi de armele din dotare pentru a le interzice atleţilor beţi să plece până nu plătesc despăgubiri pentru… vandalism.

Că a fost sau nu legimită această cerere de bani, nu vrem să ne pronunţăm, însă greşeala lui Ryan Lochte, al doilea cel mai medaliat înotător american, după Michael Phelps, a fost că, odată ajuns în State, a declarat că a fost jefuit de poliţişti, exagerând puţin lucrurile.

Evident, presa şi opinia publică l-au crucificat, iar Ryan a fost nevoit să-şi ceară scuze public, admiţând că a exagerat lucurile, fiind încă sub influenţa alcoolului când a făcut acele declaraţii.

Ryan Lochte şi coechipierii lui, la benzinăria din Rio

Din păcate pentru atletul de 32 de ani, toţi cei patru sponsori ai lui au renunţat la serviciile lui, căci n-au vrut să se mai asocieze cu imaginea unui sportiv căzut în dizgraţie. Detectăm ceva ipocrizie aici?

Primul a fost brandul Speedo, urmat imediat de cei de la Ralph Lauren, firmele Gentle Hair Removal şi producătorul de saltele Airweave.

Ryan, în timpul interviului pentru NBC, în care a recunoscut că a exagerat lucrurile

Interesant este că cei de la Speedo nu au renunţat, în 2014, la sponsorizarea lui Michael Phelps, după ce aceasta a fost arestat pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

Şi mai interesant este că lumea s-ar putea să se grăbească în a-l numi pe Ryan Lochte mincinos, căci o anchetă a celor de la USA Today, care au deplasat jurnalişti la benzinăria cu pricina, arată că toaleta nu a fost vandalizată, aşa cum au acuzat autorităţile braziliene, şi că gardienii care au cerut despăgubiri erau, într-adevăr, poliţişti, care lucrau în timpul liber ca agenţi de securitate.

Mai mult, un martor ocular al incidentului a confirmat că aceştia au îndreptat armele din dotare asupra sportivilor, când aceştia au refuzat să plătească pentru vandalism.

Acuzaţia de vandalism, care a fost preluată de presă, nu este nici ea susţinută, căci ziariştii de la USA Today (video) au aflat, după ce au studiat mărturiile scrise ale celorlalţi trei înotători reţinuţi de poliţie pentru audieri, că poliţiştii nu i-au întrebat niciodată despre aşa zisa baie vandalizată.

Mai multe