Scandal la Buckingham: mama Elisabetei a II-a, fiica unei bucătărese?
O nouă carte despre viaţa familiei Windsor face valuri în Marea Britanie, insinuând că Regina Mamă n-ar avea sânge albastru, ci că ar fi, de fapt, fiica unei bucătărese de la Palat.
O nouă carte despre viaţa familiei Windsor face valuri în Marea Britanie, insinuând că Regina Mamă n-ar avea sânge albastru, ci că ar fi, de fapt, fiica unei bucătărese de la Palat.
Lady Colin Campbell e cea care pune pe jar casa regală britanică, într-un moment în care Anglia sărbătoreşte Jubileul Reginei, iar Elisabeta a II-a tocmai a organizat vineri o ceremonie pentru a marca 10 ani de la pierderea mamei sale, Regina Mamă.
În cartea sa, intitulată „Regina-Mamă: Povestea nespusă a Elisabetei Bowes Lyon“, Campbell susţine că atât Regina Mamă (cea care i-a dat naştere Reginei Elisabeta a II a, Elizabeth Angela Marguerite Bowes Lyon), cât şi fratele său mai mic, David, ar fi fost născuţi de bucătăreasa franceză a familiei, folosită ca mamă surogat, pentru că Cecilia (mama oficială) nu ar mai fi putut avea copii, după ce avusese deja opt!
Lady Colin se foloseşte de argumentul numelui Marguerite, nume francez, care a fost dat Reginei Mame, dar şi de porecla sa, „Cookie“, care poate însemna atât „prăjitură“, cât şi un diminutiv de la bucătăreasa, „cook“ în limba engleză.
Scandalizaţi de apariţia acestei cărţi, consilierii casei regale infirmă cu vehemenţă cele publicate şi spun că, în absenţa unor probe AND, afirmaţiile lui Lady Campbell nu pot fi susţinute faptic.
Foto: Daily Mail