Se întâmplă şi la case mai mari! Câţi bani au primit aceste vedete ca ajutor de la stat în pandemie

26 februarie 2021   News

Mare Britanie se confruntă cu o dispută legată de ajutoarele date de stat în pandemie unor vedete care se presupune că dispun de suficiente resurse financiare pentru a nu cere ajutorul

Printre numele mari care au primit ajutor se numără regizorul Guy Ritchie, fostul soţ al Madonnei, care are o avere de peste 100 de milioane de lire sterline, dar a cerut bani pentru a putea plăti staff-ul de la pub-ul său care nu a avut încasări în pandemie. Cifrele care au plecat spre diversele firme deţinute de vedete au fost anunţate ieri de guvernul britanic. Cara Delevingne a cerut şi ea bani pentru 5 angajaţi de la compania familiei sale, Harvey White Properties. Fostul premier britanic Tony Blair şi artistul James Blunt sunt alte două nume pe această listă. Blunt are o avere de 18 milioane de dolari şi a primit ajutor 25.000 de lire sterline.

Până şi soţul Pippei Middleton, James Matthews, a primit 10.000 de lire sterline - dar şi nepotul reginei, Peter Phillips, care a avut nevoie de sprijin financiar pentru două dintre business-urile sale, printre care o agenţie sportivă. Petra Ecclestone, moştenitoarea miliardarului Bernie Ecclestone, a luat şi ea 10.000 de lire sterline. La fel celebrul bucătar Jamie Oliver, care a cerut banii pentru a-i plăti pe Chefii ce predau cursuri la şcoala lui de gastronomie. Oficialii britanici spun că această schemă de ajutor, prin care guvernul plăteşte 80% din salariile celor care lucrează în business-urile afectate de pandemie, îi va costa pe contribuabilii britanici 50 de miliarde de lire sterline.

Foto: Instagram

Mai multe