Secretul lui Charlize Theron: a fost sau nu ucis tatăl ei în legitimă apărare de către mama actriţei? Mătuşa lui Charlize spune cu totul altceva!

6 octombrie 2021   News

Despre povestea dramatică din adolescenţa actriţei s-a scris de multe ori: tatăl ei alcoolic (foto galerie) a fost ucis chiar de mama actriţei, în legitimă apărare. Dar care este adevărul?

Charlize avea 16 ani când tatăl ei beat le-a ameninţat cu moartea pe ea şi pe mama ei şi chiar a tras cu arma înspre ele. Mama lui Charlize deţinea, la rândul ei, o armă cu care l-a împuşcat de patru ori, ucigându-l - şi salvând astfel viaţa fiicei şi pe a ei. Gerda Maritz (foto galerie, alături de Charlize) nu a fost acuzată de nimic în urma tragediei din 1991, autorităţile concluzionând că a acţionat în legimită apărare. Este versiunea care a fost întotdeauna vehiculată despre trecutul sumbru al actriţei. De-a lungul timpului, Charlize a refuzat să vorbească în detaliu despre acest episod, dar a specificat la un moment dat că mama ei a fost victima violenţei domestice şi că tatăl ei, Charles, era extrem de agresiv. Foarte puţin s-a vorbit, însă, despre cealaltă versiune a celor petrecute atunci la Western Cape. Este vorba despre ceea ce spunea sora lui Charles, Elsa Malan, care şi-a povestit varianta în cartea jurnalistului sud-african Chris Karsten. Volumul "Killer Women: Fatal South African Females", lansat acum 15 ani, aruncă o puternică umbră de îndoială asupra felului cum s-au desfăşurat lucrurile. Elsa a susţinut în carte că fratele ei nu le-ar fi atacat niciodată în acest mod pe soţia şi fiica lui. La vremea apariţiei cărţii îngropate acum în uitare, Charlize a fost extrem de furioasă că familia tatălui ei a rupt tăcerea despre nişte evenimente în care fusese ea implicată.

Pentru a complica şi mai mult lucrurile, jurnalistul Chris Karsten a scris că declaraţia dată poliţiei atunci de Charlize, după moartea tatălui, a dispărut în mod misterios - la scurt timp după ce actriţa a câştigat Oscarul în 2004, graţie rolului din "Monster". Altfel spus, Theron câştiga notorietate şi trebuia să şteargă urmele oricărei informaţii care ar fi putut constitui o pată pe imaginea ei. În aceeaşi carte, Elsa Malan a susţinut că Gerda le-a ameninţat că le va da în judecată dacă vor vorbi vreodată despre ce s-a întâmplat atunci. "Vreau să clarific lucrurile. Întreaga percepţie că Charles era un monstru ne-a rănit familia. Şi prietenii lui au fost răniţi. Charles era dedicat familiei. Soţia şi fiica lui erau cele mai importante din viaţa lui. N-ar fi ridicat mâna asupra nimănui. Gerda, pe de altă parte, era genul ursuz. Cât despre aşa-zisul lui alcoolism, cu toţii ştiam că îi plăcea să bea, dar niciodată nu l-am văzut beat turtă. Însă da, mariajul lor nu funcţiona de ani de zile. Îmi amintesc că, la scurt timp după moartea lui Charles, am întrebat-o pe Gerda de ce nu a divorţat decât să trăiască într-o căsnicie nefericită. Mi-a spus că n-a putut face asta de dragul lui Charlize, unicul lor copil."

Tot Elsa a povestit şi despre declaraţia dată de Charlize la poliţie, care între timp a dispărut. Se pare că în acea declaraţie, ea a specificat că tatăl lor nu trăsese cu arma înspre ele, ci doar le ameninţase că va face asta, iar mama ei s-a speriat că vorbea serios şi a reacţionat, trăgând cu arma nu doar înspre Charles, dar şi înspre fratele lui. Asta a r fi recunoscut şi Gerda însăşi în astfel de cuvinte: "Am început să trag în el. Nu ştiu de câte ori. Când m-am întors, l-am văzut pe fratele lui în spatele meu şi, instinctiv, l-am împuşcat şi pe el. A căzut la pământ." Elsa a fost prima persoană care a ajus la faţa locului după cele petrecute. Şi a declarat în carte că după poziţia corpului şi locul în care a fost găsit Charles, a fost limpede că nu fusese legitimă apărare. Familia lui a fost extrem de furioasă pe Gerda pentru cele întâmplate, dar niciodată nu au redeschis cazul din cauza lui Charlize. "Gerda mi-a ucis un frate şi l-a rănit pe altul, apoi a scăpat liberă şi nepedepsită. Am fi vrut să se facă dreptate. Dar ne-am gândit la Charlize: îşi pierduse tatăl la 15 ani şi n-am fi vrut să-şi piardă şi mama. Trecuse prin multe la o vârstă fragedă." De partea cealaltă, şi mama lui Charles i-a luat apărarea fiului, spunând că nu fusese niciodată violent. Mama Bettie a mers chiar mai departe, spunând că, din contră, Gerda fusese violentă cu Charles, nu el cu ea, şi că, după moartea lui, moştenise mulţi bani. Totuşi, ea şi-a îndulcit declaraţiile, menţionând că Charlize îi era foarte dragă, fiind ultima ei legătură cu fiul său - dar că în toţi anii în care încercase să o contacteze pe actriţă, aceasta nu îi răspunsese niciodată. Care este adevărul? Doar cei aflaţi atunci acolo îl ştiu. Iar până la un punct, este de înţeles atitudinea rudelor - care întotdeauna îşi apără un membru al familiei. Cât despre Charlize, ea a alimentat misterul nu neapărat prin tăcere, la care avea tot dreptul, ci prin declaraţiile diferite. La începuturile carierei, a spus că tatăl ei murise într-un accident de maşină. Apoi, când s-a aflat că fusese împuşcat, a spus că fusese violent şi alcoolic - iar ulterior, în altă declaraţie, a spus că Charles fusese doar abuziv verbal...

Foto: arhivă, profimedia

Mai multe