Şi-a făcut 300 de operaţii estetice! Tragica poveste a starului anilor '80, ucis de dependenţa sa de chirurgie plastică

5 noiembrie 2020   News

Cu siguranţă mulţi dintre voi au dansat sau fredonat piesa lui, You spin me right round, baby (Like a Record), lansată în 1984. Numele său de scenă era Dead or Alive. Un nume fatidic, pentru că solistul şi-a găsit sfârşitul după o viaţă afectată profund de dependenţa sa de operaţiile estetice

Privindu-i clipul piesei sale celebre, poţi vedea că Pete Burns, solistul Dead or Alive, avea o înfăţişare efeminată. Dar nimeni nu ar fi bănuit la vremea la care el se bucura de succes din plin că va ajunge de nerecunoscut - cu un chip distrus de intervenţiile estetice, care l-au ruinat finannciar şi, finalmente, i-au adus moartea la 57 de ani.

Mulţi se gândeau atunci că Pete era probabil homosexual. Totuşi, artistul britanic, născut în 1959 la Port Sunlight, Birkenhead, a fost însurat vreme de 25 de ani cu o femeie: Lynne Corlett a fost stilista lui, cei doi căsătorindu-se în 1978. O căsnicie în care, însă, a mai existat un bărbat: Michael Simpson, amantul lui Pete. "Se întâlnea cu el încă de când eram căsătoriţi, ştiam asta, Pete a fost mereu sincer cu mine, dar Michael nu a fost motivul pentru care am divorţat", a povestit Lynne. Când deschiderea socială în privinţa relaţiilor gay i-a permis asta, Pete nu a întârziat să facă pasul: în 2006, s-a căsătorit cu Michael Simpson (foto jos). Un pas care arăta lumii şi altceva: artistul se transformase, încetul cu încetul, în femeie. Asta îşi dorea, de fapt, să fie. Şi de-asta a şi ajuns dependent de operaţiile estetice. 

Acum 4 ani, cu doar câteva săptămâni înainte de moartea sa, Pete povestea la o televiziune britanică: "Mi-am făcut 300 de operaţii estetice. Sper că atunci când voi avea 80 de ani şi voi ajunge în Rai, Dumnezeu nu mă va recunoaşte". Dar nu a mai apucat acea vârstă. Deraierea lui a început chiar după succesul din 1984, cu piesa You spin me. Când lucrurile au stagnat muzical şi nu a mai putut produce altă piesă de succes, rămânând un one hit wonder, Pete a căzut într-o profundă depresie - pe care şi-a tratat-o cu operaţii estetice. În plus, ducea o viaţă dublă care îi hrănea tot mai mult dorinţa de transformare fizică. Şi-a operat nasul, şi-a pus de două ori implanturi în obraji, şi-a mărit buzele în repetate rânduri, şi-a pus filere... Pete recunoştea că pierduse şirul intervenţiilor estetice, care începuseră să îi provoace cheaguri de sânge, dar şi infecţii, cum a fost cea de la buza superioară, din cauza căreia a ajuns de mai multe ori pe masa de operaţie, pentru a i se drena puroiul.

"Au început să-mi apară găuri în piele", povestea el în 2016. Infecţia de la buză a început să i se răspândească în corp, ajungând până la ficat şi rinichi, doctorii vorbind deja despre pericolul amputării buzelor. În consecinţă, Pete a dat în judecată chirurgul care îi provocase această problemă. A primit 450.000 de lire sterline ca despăgubire la proces - bani cu care ghiciţi ce a făcut? Da, s-a operat din nou. Şi tot acest coşmar a continuat. Ce-i drept, unele intervenţii erau necesare, pentru că filerele din buze începuseră să îi migreze - în obraji, în spatele ochilor şi la mărul lui Adam. În paralel, Pete lua şi o mulţime de medicamente, care i-au afectat şi mai mult starea deja degradată a sănătăţii. "Am făcut embolism pulmonar, dar am cheaguri de sânge şi în picioare şi inimă. M-am trezit plin de vânătăi apoi am leşinat", a povestit el chiar cu puţin timp înainte de a-şi găsi sfârşitul, corpul lui cedând definitiv pe 23 octombrie 2016. Nimeni nu l-a putut opri din dependenţa lui fatală - deşi Pete fusese constant invitat la diverse emisiuni britanice, ba chiar participase şi la unele reality show-uri.

Foto: Getty Images, Channel 5

Mai multe