Soso de la Big Brother, medic în prima linie în Germania. Cum a ajuns să îngrijească pacienţi cu Covid-19?

16 aprilie 2020   News

Au trecut 17 de ani de când reşiţeanul Soso câştiga prima ediţie a concursului Big Brother din România.

Devenit vedetă peste noapte dintr-un om obişnuit, Soso sau Sorin Fişteag (39) nu s-a culcat pe o ureche, după ce a căştigat cei 50.000 de dolari, şi a continuat studiile la Facultatea de Medicină, iar acum este specialist pe medicină internă în Germania şi face a două specializare pe pneumologie.

Pandemia l-a prins, aşadar, în linia întâi a unei clinici din Dusseldorf, Sorin făcând parte din echipa de primiri urgenţe şi îngrijind pacienţii cu coronavirus.

Jurnalista Monica Rădulescu l-a prins pe Soso într-un moment de respiro şi l-a întrebat despre situaţia din Germania, ţară care a raportat până azi 3.800 de decese, la un număr total de aproape 135.000 de cazuri.

E drept că Germania stă foarte bine la numărul de paturi în spital şi cel de ATI, dar cred că ce a făcut diferenţa a fost faptul că testăm. Testăm mult. Primii infectaţi au fost oameni tineri care au adus virusul cu ei din staţiunile de schi. Ei au fost depistaţi repede pentru că deja izbucnise pandemia peste tot în Europa şi au mers imediat la testare. Prin urmare, ei au fost izolaţi şi nu au apucat să îi infecteze pe cei de acasă, spune Soso.

Reşiţeanul care a mărturisit că îi este teamă să nu ia virusul şi să îmbolnăvească mai departe a descris cum arată o zi din viaţa lui de medic pe timp de pandemie.

La ora actuală, fiind cumva liniştea dinaintea furtunii, cum zicem noi, am un program absolut normal, de la 8-17. Dacă putem, ne mai luăm şi câteva ore libere, tocmai pentru a economisi puterile pentru vremurile grele ce ne aşteaptă. La spital, am reuşit să separăm complet COVID-19 de restul pacienţilor în aşa fel încât triajul celor suspecţi de coronavirus se face într-un cort aflat în curtea spitalului şi de acolo sunt trimişi în unitatea de primiri urgenţe doar cazurile grave. În cort se prezintă zilnic cam 40-60 de oameni, mulţi trimişi de medicii de familie doar pentru probe. Cam 2-3 rămân internaţi. În acest moment, avem un singur caz grav intubat pe ATI, dar îi merge foarte bine. E un om mai în vârstă cu multe comorbidităţi.

Citeşte interviul complet aici!

Mai multe