Starurile rock ale anilor ’90. Ce mai fac acum?

14 august 2017   News

Au avut lumea la picioarele lor după ce au lansat hituri după hituri şi au făcut istorie cu sound-ul lor inconfundabil. Însă zilele de glorie ale trupei pe care au format-o au trecut demult, aşadar ce mai fac acum liderii unora dintre cele mai mari formaţii din anii ’90?

Michael Stipe de la REM

REM a fost una dintre cele mai mari trupe rock ale anilor ’90 şi una dintre cele mai importante şi mai influente formaţii underground din anii ’80. De atunci, trupa s-a destrămat – în 2011 - , iar fostul ei lider, Stipe, şi-a lăsat barbă şi cântă pe unde poate hituri precum Losing My Religion. Fire artistică, Michael s-a concentrat şi pe realizarea unor sculpturi de bronz şi alamă, pe care le-a expus într-o expoziţie în Manhattan, în 2016. În mai 2017, s-a decis să se dedice din nou muzicii şi şi-a lansat primele sale compoziţii solo.

Adam Duritz de la Counting Crows

Atunci

Nu se poate să nu ştiţi Mr. Jones, melodia care a făcut furori în 1993! A fost difuzată de toate radiourile din lume şi nici acum nu ne sună deloc rău! Deşi, oficial, nu s-a retras niciodată din muzică, Adam s-a dedicat mai mult filmului, asociindu-se cu producătorii de la Broken Lizard, pentru a realiza Freeloaders.

Acum

Chris Cornell de la Soundgarden

Nu s-a retras imediat ce a devenit faimos în întreaga lume cu hiturile trupei sale grunge Soundgarden, pe care a înfiinţat-o în 1984, pentru că, după destrămarea trupei, în 1997, a scos proiecte solo. Dar, din păcate, nu au egalat succesul unor piese precum Black Hole Sun şi Spoonman. Trupa de rock alternativ s-a reunit în 2010, iar, după 2012, a reuşit să vândă peste 10 milioane de albume în Statele Unite.

Scott Weiland de la Stone Temple Pilots

După succesul obţinut cu hituri precum Sex Type Thing şi Interstate Love Song, vocalul trupei de rock alternativ a fost arestat pentru că a fost prins cumpărând cocaină şi, ulterior, pentru posesie de heroină. În 2013, a fost dat afară din trupa pe care o formase chiar el în 1986 şi înlocuit cu vocalul formaţiei Linkin Park, Chester Bennington. Scott a declarat că a avut o relaţie de scurtă durată cu fosta soţie a lui Kurt Cobain, de la Nirvana, şi că s-au drogat tot timpul cât au fost împreună. Pe 3 decembrie 2015, Weiland a fost găsit mort în autocarul lor de turneu, chiar înainte de-a urca pe scenă cu noua lui trupă The Wildabouts. Avea 48 de ani.

în 2009

Billy Corgan de la Smashing Pumpkins

Membrii trupei au preluat coroana de Regi ai rock-ului alternativ, în 1993, de la Pearl Jam şi au ţinut-o în posesia lor cam până prin 1997. În ciuda succesului imens de care s-au bucurat, trupa s-a destrămat în 2000, dar vocalul, chitaristul şi compozitorul principal al formaţiei, adică Corgan, şi basistul Jimmy Chamberlin s-au reunit în 2007, pentru a scoate un nou album. N-au reuşit, totuşi, să mai primească aceleaşi laude ca-n trecutul lor glorios. Deci ce i-a rămas lui Billy de făcut?

În 2016

În 2015, a mers în turneu cu Marilyn Manson, iar în 2017, s-a urcat în tren şi a tăiat Statele Unite în lung şi-n lat, cântându-le oamenilor melodii acustice în diverse locaţii şi postând pe Snapchat întreaga lui aventură. Iar, pentru aniversarea lui de 50 de ani, adică tot în acest an, a cântat 50 de melodii cele mai îndrăgite de el, pe care le-a înregistrat şi le-a lansat.

Dave Pirner de la Soul Asylum

Atunci

Creatorii hitului Runaway Train nu şi-au pus niciodată chitara în cui pentru a renunţa la muzică de-a binelea. În 2004, trupa a suferit o mare pierdere când basistul Karl Mueller, un membru original al formaţiei, a murit din cauza cancerului la gât, dar acesta a fost înlocuit cu basistul de la Guns N Roses, Tommy Sinson. În afara trupei, Dave a scos şi ceva proiecte solo, în 2002, iar acum deţine un studio de înregistrări în New Orleans. În 2016, Soul Asylum a scos pe piaţă al 11 album al lor, Change of Fortune, iar Pirner a fost singurul membru original al trupei.

În august 2017

Mai multe