Tom Sizemore, starul din „Saving Private Ryan“, e la limita dintre viață și moarte

19 februarie 2023   News

La cei 61 de ani ai săi, actorul a suferit un anevrism cerebral. Ce șanse îi dau medicii?

Potrivit celor de la The Associated Press, Tom Sizemore a suferit anevrismul peste noapte, în jurul orei 2 dimineața, în timp ce se afla în locuința sa din Los Angeles. Imediat, actorul a fost internat într-un spital, potrivit declarațiilor managerului său, Charles Lago, citat de "USA Today".

"Tom este spitalizat la terapie intensivă din cauza unui anevrism cerebral", a spus Lago într-o declarație. "În prezent, el este în stare critică și nu putem decât să așteptăm să vedem ce evoluție va avea. Familia lui este conștientă de riscuri și așteaptă informații de la medici."

Anevrismul cerebral apare atunci când, din diferite cauze, un vas de sânge își pierde rezistența și, în peretele său, se acumulează sânge sau cheaguri, existând oricând riscul spargerii lor, cu producerea de efecte severe asupra țesutului cerebral. Anevrismul cerebral apare cu preponderență la persoanele trecute de vârsta de 40 de ani, iar simptomele apar treptat, pe măsură ce vasul afectat se umple cu sânge sau se rupe. Riscul de mortalitate este de 35-40% din cazuri.

Tom Sizemore este cunoscut mai ales pentru rolul lui Mike Horvath din filmul lui Steven Spielberg "Saving Private Ryan" din 1998, cu Tom Hanks în rolul principal. De asemenea, el a apărut în filmele "Black Hawk Down" și "Pearl Harbor" din 2001, precum și în remake-ul serialului "Twin Peaks", din 2017.

Tom Sizemore a avut probleme cu alcoolul, cu drogurile și cu legea

Starul filmelor de acțiune are la activ dependența de băutură și stupefiante și diverse conflicte cu legea, care nu-s puține. E vorba despre o condamnare în 2003 pentru agresiune asupra fostei sale iubite, Heidi Fleiss; despre arestarea pentru suspiciune de violență domestică în 2016, un proces intentat de un cascador care susține că Sizemore l-a călcat în timp ce conducea un vehicul pe platoul de filmare al filmului "Shooter", în 2016; și un proces civil din 2020 intentat de o femeie care a susținut că a pipăit-o pe un platou de filmare, când avea 11 ani. Actorul a negat afirmația, iar procesul a fost ulterior respins.

În 2013, Tom Sizemore a scris o carte autobiografică numit "By Some Miracle I Made It Out of There", despre problemele sale cu drogurile. El crede că dependența sa a fost una dintre capcanele succesului, lucru pe care credea că îl poate masca cu alcool.

"Oamenii își puteau da seama dacă erai beat, așa că atunci mi-am zis: «Hei, uite, lasă-mă să găsesc un drog în care să mă simt bine în pielea mea»", a spus el în interviu. "Și l-am găsit: cocaina. Am luat-o pentru o vreme. Apoi am găsit un drog și mai bun și se numea heroină".

În cele din urmă, a spus el, metamfetamina de cristal a devenit drogul care i-a consumat viața și care l-a împins de pe treptele succesului în abis. În ultimul timp, preda cursuri de actorie în Santa Monica.

FOTO: Getty Images, Instagram

Mai multe