Top jocuri de societate clasice pe care trebuie să le joci cu copiii tăi

2 februarie 2022   News

Jocurile clasice de societate sunt unul dintre cele mai bune moduri de a petrece timp de calitate în familie. În aceste zile, cu toţii petrecem mult mai mult timp decât în ​​mod normal în casă, aşa că este o idee grozavă să luăm pauze şi să ne jucăm jocuri de societate în familie.

Unele dintre cele mai puternice amintiri ale copilăriei noastre sunt să ne trezim dimineaţa în mirosul de clătite gătite pe soba cu lemne şi să ne jucăm Monopoly cu fraţii, surorile, părinţii şi prietenii noştri, în timp ce stăteam lângă foc pentru a ne încălzi.

Dacă pentru noi aceste amintiri cu jocuri pentru copii sunt dragi şi plăcute, cu siguranţă vor fi şi pentru copiii noştri. Iar puţin timp departe de ecranele telefoanelor şi televizoarelor cu siguranţă nu le va strica.

În plus, unele dintre jocurile clasice de societate pe care le-am jucat când eram copii sunt încă la fel de populare acum şi cu siguranţă vor deveni favoritele generaţiei mai tinere.

Şerpii şi scările

Acesta este cel mai bun joc de societate pentru vârste cuprinse între 3 şi 5 ani.

Ce învaţă copiii: să facă cu rândul, să numere spaţiile şi să accepte recompense şi consecinţe.

Elementele de bază: Învârţi roata pentru a-ţi muta pionul pe tablă. Dacă aterizezi la baza unei scări, poţi urca. Dar dacă te opreşti în dreptul capului unui şarpe, vei aluneca înapoi în jos, la baza sa.

Reţine: la această vârstă, jocurile sunt mai mult despre călătorie decât despre destinaţie. Copilul tău poate dori de fapt să coboare pe scară. Lasă-l.

Sfat de joc: Pentru un preşcolar, acest joc ar putea evolua într-o fantezie elaborată sau s-ar putea să se plictisească şi să renunţe la mijloc.

Sorry!

Acest joc de societate este cel mai bun pentru vârsta de 4 ani în sus.

Ce învaţă copiii: numărătoarea şi spiritul sportiv.

Elementele de bază: Mută-ţi piesele în jurul tablei până când le aduci pe toate acasă. Dar fii pregătit: adversarul tău te poate lovi sau te poate face să schimbi locul.

Reţine: un jucător poate trece de la primul la ultimul într-o clipă, ceea ce poate frustra un copil mic. Începe cu un joc de doi jucători, astfel încât copiii tăi să nu fie nevoiţi să aleagă pe cine să lovească.

Sfat de joc: acest joc poate dura ceva timp pentru a se termina. Simte-te liber să adaptezi jocul pentru sesiuni mai scurte: încearcă să utilizezi doar doi pioni per jucător în loc de cei patru obişnuiţi, de exemplu.

Scrabble Junior

Acest joc de societate este cel mai bun pentru vârsta de 4 ani în sus.

Ce învaţă copiii: ortografie, citit, respectarea regulilor.

Elementele de bază: Jucătorii pun pe rând plăcile pe litere şi câştigă puncte completând cuvinte (cuvintele sunt deja scrise pe tablă şi includ indicii ilustrate).

Ţine minte: chiar şi copiii care nu ştiu să citească încă se vor distra potrivind piesele de litere pe tablă. Jocul le permite să înveţe alfabetul fără să simtă că sunt judecaţi în funcţie de performanţă.

Sfat de joc: pe măsură ce abilităţile lingvistice ale copilului tău se îmbunătăţesc, poţi întoarce tabla şi îl poţi lăsa să încerce să formeze cuvinte pe grila goală.

Blokus

Acest joc de societate este cel mai bun pentru vârsta de 5 ani în sus.

Ce învaţă copiii: Geometrie, abilităţi spaţiale, strategie.

Elementele de bază: Scopul este să plasezi cât mai multe dintre piesele tale pe tablă (fiecare trebuie să atingă o altă piesă de aceeaşi culoare la colţuri).

Reţine: Blokus este uşor, dar este nevoie de câteva încercări pentru a-l înţelege. Joacă-te în echipă cu copilul tău la început, astfel încât tu şi copilul tău să lucraţi împreună.

Sfat de joc: Deoarece Blokus poate deveni foarte competitiv, vei modela un bun sportiv. Dacă pierzi (şi probabil o vei face în curând – copiii pot deveni buni la acest joc în grabă), spune ceva de genul „Felicitări. A fost foarte distractiv şi ai meritat să câştigi”.

Monopoly

În concluzie, nu este o surpriză că Monopoly se află pe această listă de jocuri de societate clasice. Au fost create sute de versiuni de-a lungul deceniilor, dar nu poţi rata Monopoly într-o sesiune serioasă de jocuri de societate cu familia.

Mai multe