Trei titluri de cărţi din care înveţi să fii fericită
Fericirea este o stare prin care se atinge mulţumirea sufletească deplină, spre care mulţi tind, dar mai puţini o ating. Femeia, izvorul vieţii pe pământ, merită să atingă fericirea şi să experimenteze bucuria pe deplin. Pentru că nu este suficient să îşi dorească, toate acţiunile sale trebuie să fie în concordanţă cu scopul propus.
Lectura poate fi un plus, pentru că mulţi autori au expus în scrierile lor adevărate lecţii care contribuie semnificativ la obţinerea mulţumirii sufleteşti depline. Astfel de cărţi pot fi achizionate inclusiv dintr-un anticariat online, cum este Printre Carti, care propune diverse titluri şi autori la preţuri mai mult decât accesibile.
Trei lecţii de viaţă care pot avea ca rezultat obţinerea fericirii!
1. Brene Brown - „Curajul de a fi vulnerabil” - din această carte femeile învaţă că pot fi mai fericite dacă îşi arată sensibilitatea şi nu o ascunde sau refuză să o accepte.
Deşi există opinii care susţin că femeia modernă este puternică, ia decizii din proprie iniţiativa, plânge rar sau deloc şi e tot timpul în acţiune, poveştile de viaţă arată că prin astfel de idei se poate si exagera. În fond, femeia este o fiinţă delicată care dă viaţă altor vieţi. Doar prin acest exemplu, subiectul capăta o încărcătură emoţională uriaşă – femeia poate să plângă de fericire când îşi ţine pentru prima dată copilul în braţe, iar asta nu o face mai puţin puternică. „Vulnerabilitatea este locul unde se nasc iubirea, sentimentul de apartenenţă, bucuria, curajul, empatia şi creativitatea. Este sursa speranţei, responsabilităţii şi autenticităţii.”
2. Mihaly Csikszentmihaly - „Flux. Psihologia fericirii” - această carte aduce în atenţia cititorilor un concept operaţional şi cuantificabil al acestei stări de mulţumire sufletească intensă şi deplină. Autorul arătând că fericirea trebuie percepută ca stare de flux. În fond, această stare la care mulţi tânjesc, nu este produsă de noroc şi nu se poate cumpăra, ci este un rezultat al ordinii mentale depline. Autorul îşi învaţă cititorii să ordoneze informaţia din conştiinţă, pentru a putea să descopere adevărata fericire şi a putea să crească calitatea vieţii, concluzionând că nu ceea ce i se întâmplă unui om determină fericirea, ci modul în care interpretează această realitate.
3. Paul Ekman - „Emoţii date pe faţă” - în cartea de faţă autorul, profesor de psihologie la University of California Medical School din San Francisco, spune că pentru a fi cu adevărat fericiţi, oamenii trebuie să-şi cunoască emoţiile şi modul de manifestare şi oferă instrumente utile pentru o mai bună comunicare. Cartea include şi fotografii de chipuri care acoperă varietatea afectivităţii umane. Conform lui Paul Ekman: „Emoţiile ne salvează viaţa, dar pot s-o şi distrugă. Ne împing să acţionăm aparent rezonabil, dar şi în moduri pe care ajungem să le regretăm. Scopul meu este acela de a-i ajuta pe cititori să-şi înţeleagă şi să-şi îmbunătăţească viaţa emoţională”.
Prin urmare, fericirea este o stare care necesită ca femeia care şi-o doreşte să facă paşi către ea. Chiar şi minimul efort de a citi cărţi ieftine, în ideea în care au un preţ accesibil pe raftul anticariatului PrintreCarti.ro, poate însemna un pas uriaş în drumul către atingerea mulţumirii sufleteşti depline.