Vă amintiţi de New Kids on the Block? Citiţi aici povestea lor!

1 aprilie 2016   News

Am făcut cunoştinţă cu frenezia NKOTB după Revoluţie, căci acelea erau vremurile în care cei cinci puşti plini de energie şi atât de cool, cu tunsorile lor bros, hainele colorate şi mişcările de dans mai rapide decât viteza luminii, dominau topurile.

De la stânga la dreapta: Danny, Joey (sus), Donnie, Jordan şi Jonathan

Oricât de demodate ar părea azi trupele de băieţi, New Kids on the Block sau, prescurtat, NKOTB, sunt nişte clasici al genului, căci nu cred că există puştoaică născută în anii ‘80 care să nu fi fredonat „Step by step, Oh baby, Gonna get to you girl…“, în timp ce asculta caseta cu americanii cei frumuşei, aleşi pe sprânceană în această formaţie. Puştii cei noi, după cum le spune şi numele, veneau din Boston şi, spre surprinderea unora care nu le-au mai urmărit parcursul muzical, cântă şi acum. Ei bine, da, aceiaşi fraţi Jordan şi Jonathan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg şi Danny Wood şi-au scos fanele fidele din amorţeală, în 2013, când au redevenit vizibili cu piesa „Remix“, una energică, cu un sound modern şi matur, ce ne-a făcut să recunoaştem că puştii, acum unii de vreo 40+, încă pot. Pot, însă nu aşa cum ne-au obişnuit la sfârşitul anilor ’80 şi la început de ’90, când vindeau nu doar albume (peste 80 de milioane de copii în total), ci şi tricouri, postere şi orice alt suvenir care avea legătură cu ei. În zilele acelea, până în 1994, când trupa s-a dizolvat, cei cinci Kids ajungeau să câştige peste un milion de dolari pe săptămână. Din orice. Totul a început în anul 1980, când producătorul şi muzicianul afro-american Maurice Starr a decis să testeze din nou apa succesului comercial pe care l-a cunoscut cu trupa New Edition. Cu o schimbare destul de interesantă: n-a mai căutat adolescenţi de culoare, ci nişte puşti cât se poate de albi. „Aceşti puşti albi sunt de fapt negri. Poate că au pielea albă, dar sunt de culoare. Au pasiune“, avea să spună, mai târziu, cel care i-a descoperit. Primul adoptat în formaţie a fost Donnie Wahlberg, cel care l-a impresionat pe Starr cu energia şi calităţile de rapper, iar acesta avea să-i aducă şi pe ceilalţi membri. Fratele lui mai mic, Mark Wahlberg (actorul, da!), prietenul din copilărie Danny Wood, colegul de şcoală Jordan Knight, cel care l-a adus în trupă, la rândul lui, pe fratele mai mare Jonathan. Reţeta nu avea cum să dea greş. Cinci puşti arătoşi şi talentaţi, care, în plus, ştiu şi să danseze. Viitorul Marky Mark a părăsit trupa înainte ca băieţii să apuce să înregistreze ceva, fiind înlocuit cu minorul de 12 ani Joey McIntyre.

În ce fel erau diferiţi cei cinci?

Donnie era tipul ăla mişto şi dur, care ştia cum să comunice cu spectatorii. Micuţul Joey era puştiul adorabil, frăţiorul cel mic care topea inimile fetelor, cântând în special melodiile lente. Jordan era frumuşelul trupei, solistul cu look à la Tom Cruise, care reuşea să atingă note imposibil de înalte. Danny era tipul bine construit, coregraf şi unul dintre cei mai buni dansatori din trupă. Jonathan era băiatul timid şi adorabil, cel care nu voia să iasă în evidenţă.

De la stânga la dreapta: Donnie, Jonathan, Joey, Jordan şi Danny

Ca de obicei, albumul de debut cu acelaşi nume ca al formaţiei, „New Kids on the Block“, lansat în 1986 după ce puştii au semnat cu Columbia Records, a fost un semi dezastru. Bine, şi ei erau doar nişte copii, cel mai în vârstă dintre ei având doar 16 ani. Aşadar, nu făceau nazuri nici când managerul le făcea rost de cântări pe la balurile şcolare, în baruri sau în cluburi.

Doi ani mai târziu, băieţii încercau să remedieze insuccesul primului disc cu un al doilea, „Hangin' Tough“, primul single fiind acea balada un pic cam siropoasă pentru gusturile noastre de acum, „Please Don‘t Go Girl“, cântată cu vocea copilăroasă a mezinului Joey. Părea un alt cântec destinat eşecului, iar casa de discuri se pregătea să le dea papucii dacă, în al doisprezecelea ceas, nu se trezea un radio din Florida să-l difuzeze în regular rotation. A urmat un al doilea single, „You Got It (The Right Stuff)“. După ce au fost difuzaţi cu clipul acestei melodii pe MTV, post care, pe atunci, ridica şi îngropa muzicienii, pentru băieţi au urmat doar zile însorite. Următorul cântec lansat, „I‘ll Be Loving You (Forever)“, a ajuns până la stele, şi anume pe primul loc în topul Billboard Hot 100. Până la sfârşitul decadei, şi anume în anul 1989, albumul „Hangin' Tough“ domina topurile americane de gen, iar puştii deveneau primii cântăreţi adolescenţi cu cinci single-uri din acelaşi album în top 10.

Era anul 1990 şi, totodată, apogeul popularităţii celor de la New Kids on the Block în State.

Evident, primul single de pe următorul album, „Step by Step“, cel cu acelaşi nume, a urcat direct pe primul loc în topuri. Vorbim, până la urmă, de cel mai bine vândut hit al celor cinci puşti. Dar obsesia, în special feminină, pentru trupă nu se traducea doar în vânzări. Pe vremea aceea, erau în trend şi foarte relevante fan-cluburile, iar al formaţiei New Kids on the Block număra peste 200.000 de membri, fiind unul dintre cele mai mari din America. Ca să nu mai vorbim că băieţii aveau propriul hotline oficial, prin care fetele erau încurajate să sune la numărul de telefon 1-900-909-5KIDs, dacă voiau să stea de vorbă cu membrii formaţiei. Se înregistrau circa 100.000 de apeluri pe săptămână, dar nu avem informaţii că fanele chiar îi prindeau la telefon pe idolii lor, şi nu pe vreun operator.

Puştii au devenit atât de mari, încât, în 1991, erau înregistraţi de cei de la „Forbes“ ca fiind cel mai bine plătiţi muzicieni, câştigurile lor fiind peste cele ale unor nume grele precum Michael Jackson, Madonna sau Prince.

Norii au început să apară odată cu celebrul scandal Milli Vanilli, muzicienii expuşi că au făcut playback cu vocile altora. Ei bine, cineva s-a găsit să-i acuze şi pe cei cinci NKOTB că au folosit aceeaşi practică. Este vorba despre Gregory McPherson, muzician care a lucrat pentru al treilea album al formaţiei, Step by Step, şi care a declarat că managerul băieţilor, Maurice Starr, este cel care punea vocile pe înregistrări, iar membrii trupei doar făceau playback în concerte.

Cum au răspuns puştii? Au venit în emisiunea lui Arsenio Hall să demonstreze că pot cânta live, dar au recunoscut că Starr şi-a folosit vocea pe unele porţiuni de backing vocals din cântece. Dat în judecată pentru defăimare, McPherson şi-a retras, într-un final declaraţia iniţială, confirmând că băieţii chiar cântau cu vocile lor.

Dar nu atât acest scandal, cât mai degrabă schimbarea preferinţelor muzicale ale puştilor americani, în favoarea gangsta rap şi a rockului grunge, le-a adus declinul celor de la NKOTB. După un al patrulea album cu vânzări dezamăgitoare, în ciuda sound-ului mai matur, şi anume Face the Music, grupul decide să se despartă. Era tristul an 1994.

Anii următori, aproape toţi membrii trupei s-au însurat şi-au făcut copii. Dacă  Jonathan Knight şi Danny Wood au cam dispărut din lumina reflectoarelor, ceilalţi trei băieţi au încercat să se menţină în showbiz. Donnie a călcat pe urmele fratelui Mark şi a debutat în filme, iar McIntyre şi Jordan Knight şi-au lansat albume solo. Succesul nu venea, însă, individual, şi poate tocmai lipsa lui şi mai puţin nostalgia sau prietenia i-a făcut pe băieţi să plănuiască o revenire, în 2008, odată cu lansarea albumului „The Block“.

În 2014, membrii NKOTB au fost onoraţi cu o stea pe Walk of Fame

Dar şi mai surprinzătoare a fost colaborarea lor cu băieţii din trupa care le-a urmat, în materie de succes, celebra Backstreet Boys, cele două formaţii cântând împreună într-un turneu care s-a întins din mai 2011 până în iunie 2012.

Un an mai târziu, în 2013, mai bătrânii NKOTB aveau din nou veşti proaspete, în special pentru fanele care crescuseră odată cu ei. Un nou album, „10“, şi un nou single, „Remix“, se adăuga seriei de materiale de succes scoase de puşti. Pauza de 14 ani nu i-a ruginit deloc.

Au trecut aproape trei ani de când relansaţii NKOTB n-au mai scos nimic, însă asta nu înseamnă că au intrat iar în conul lor de umbră. Turneul de anul trecut, împreună cu trupa TLC şi cu rapperul Nelly, a fost bine primit, căci, nu-i aşa, nostalgia după anii ‘90 este încă destul de puternică.

NKOTB atunci şi acum

Jonathan Knight

Jonathan Knight, 47 de ani. Timidul trupei avea un motiv pentru care nu voia să iasă în evidenţă. Sexualitatea pe care şi-a ascuns-o până în 2011, deşi are o relaţie cu un bărbat încă din 2008. Jon şi partenerul său, Harley Rodriguez, s-au căsătorit în 2010.

Donnie Wahlberg

Donnie Wahlberg, 46 de ani. Fratele mai mare al mai faimosului Mark Wahlberg a fost căsătorit între 1999 şi 2008 cu Kim Fey, mama celor doi copii ai starului: Xavier Alexander  (23) şi Elijah Hendrix (15). Din 2014, este soţul actriţei de comedie Jenny McCarthy, căsnicie cu care se spune că fratele Mark n-ar fi de acord.

Jordan Knight

Jordan Knight, 45 de ani. Vorbim de fratele mai mic al lui Jonathan, solistul trupei şi preferatul fetelor. Cu toate acestea, Jordan i-a stat alături aceleiaşi femei încă din 1992, norocoasa fiind Evelyn Melendez, aceasta devenindu-i şi soţie în 2004. Cei doi au doi copii împreună, pe Dante şi pe Eric, şi sunt foarte discreţi când vine vorba despre mariajul lor. Poate şi pentru că se zvoneşte că Jordan mai calcă strâmb.

Danny Wood

Danny Wood, 45 de ani. Dansatorul trupei a fost şi el căsătorit, între 1997 şi 2006, cu Patricia Alfaro, de la care are doi copii, al treilea şi cel mai mare fiind rezultat dintr-o relaţie anterioară. Cel mai interesant şi greu de crezut lucru este că prin patul lui Danny a trecut, în 1989, şi faimoasa Halle Berry.

Joey McIntyre

Joey McIntyre, 43 de ani. Este căsătorit de 13 ani cu fosta agentă imobiliară Barrett Williams şi are trei copii, în vârstă de 4, 6 şi 8 ani. Mezinul trupei s-a căsătorit cu Barrett în 2003, la doar un an după ce a cunoscut-o.

foto: photoland/corbis images, guliver/rex features

Mai multe