Vedete care sunt vegetariene

27 iulie 2015   News

În plus, un stil de viaţă vegetarian este mai sănătos, ajută şi la dezvoltarea normală a mediului, foloseşte mai puţine resurse şi deci, aduce un mai mare profit umanităţii.

Iată câteva vedete internaţionale ce au renunţat la produsele animale şi au adoptat un stil de viaţă vegetarian. Ele pot fi un exemplu demn de urmat pentru cine alege să trăiască mai sănătos.

Vedete care sunt vegetariene – Natalie Portman şi-a schimbat stilul alimentar după ce a citit o carte

Natalie Portman a devenit vegetariană în 2009 după ce a citit cartea lui Jonathan Safran Foer, Eating Animals. Portman a înţeles că efectele pe care le lasă consumul cărnii asupra mediului, dar şi asupra organismului pot fi dezastruoase, aşa că a luat hotărârea să nu mai consume astfel de produse. Actriţa a fost, totuşi, nevoită să recurgă la o dietă bogată în ouă şi brânză pe durata sarcinii, dar după sarcină a revenit la dieta dinainte. În 2012, la nunta sa, meniul a fost tot unul vegan.

Mike Tyson a devenit vegetarian din 2010, tot atunci a reuşit să slăbească foarte mult cu acest stil de viaţă. El a declarat la show-ul lui Winfrey: “Faptul că am devenit vegetarian mi-a dat oportunitatea de a trăi mai sănătos. Eram atât de plin de droguri şi cocaină proastă în organism, încât abia mai respiram, aveam hipertensiune arterială, am fost la un pas de moarte. O dată cu trecerea la noul stil de viaţă alimentar, toate acestea au dispărut”.

Ellen DeGeneres iubeşte prea mult animalele, de aceea a adoptat un stil de viaţă vegetarian. În plus, a citit multe cărţi despre drepturile animalelor şi despre diete sănătoase. Nunta sa cu Portia de Rossi din 2008 a avut un meniu vegetarian. Comedianta are şi un blog care promovează acest stil de viaţă, Going Vegan With Ellen, iar ea cu soţia sa vor să deschidă un restaurant vegetarian, dar nu se ştie încă data planificată.

Vedete care sunt vegetariene – Alicia Silverstone s-a vindecat de astm, acnee şi constipaţie când a trecut la stilul de viaţă vegetarian

Încă de la vârsta de 21 de ani, Alicia Silverstone a adoptat acest stil de viaţă. Înainte de a începe să trăiască mult mai sănătos, Alicia se confrunta cu probleme de sănătate, precum constipaţie, insomnie, astm, acnee şi cearcăne. În 2009 Silverstone a scris şi The Kind Diet, o carte despre bucătăria vegetariană. Pe lângă dragostea faţă de animale, Alicia a văzut documentare despre industria alimentară, ceea ce a făcut-o şi mai dornică de a adopta acest stil de viaţă.

Usher este vegetarian din 2012, iar decizia a luat-o după ce tatăl său a murit de infarct în 2008. Usher a devenit mult mai determinat să renunţe la un stil de viaţă plin de grăsimi şi alimentaţie nesănătoasă.

Vedete care sunt vegetariene – Woody Harrelson, unul dintre cei mai longevivi vegetarieni de la Hollywood

Poate cel mai bătrân vegetarian din lumea vedetelor este Joaquin Phoenix, care a declarat că el şi familia sa sunt vegetarieni de când el avea 3 ani. Au asistat la un episod în care părinţii prindeau peşte, iar acesta se zbătea între viaţă şi moarte. De atunci, niciun membru al familiei nu a mai mâncat produse animale.

Woody Harrelson este şi el printre vedetele care au adoptat acest stil de viaţă de aproape 25 de ani. Harrelson povesteşte că la începuturile carierei sale de actor, pe când avea 24 de ani, cineva în autobuz i-a spus că dacă renunţă la lactoză îi va trece acneea de e faţă în 3 zile. Din nu se ştie ce motive a acceptat provocarea şi în 3 zile i-a dispărut acneea. De atunci este vegetarian. Mai mult decât a fi vegetarian, Woody are o fermă organică în Maui cu familia, refuză să vorbească la celular şi preferă maşinile eco.

Mai multe