Vedetele și-au dat întâlnire la cel mai mare târg de artă contemporană
MoBu, cel mai mare târg de artă contemporană din Europa Centrală și de Est, și-a deschis porțile în București, la Romexpo.
Cinci vedete din showbiz, toate mămici și bune prietene, și-au dat întâlnire la MoBu, cel mai mare târg de artă contemporană din Europa Centrală și de Est, care are loc zilele acestea în București, la Romexpo.
Astfel, Adela Popescu, Laura Cosoi, Ada Condeescu, Irina Fodor și Elvira Deatcu au mers împreună să admire piesele expuse, printre care și operele de artă din tezaurul național, aparținând artiștilor Nicolae Tonitza, Alexandru Ciucurencu, Gheorghe Petrașcu, Iosif Iser, Ștefan Dimitrescu, Corneliu Baba, Francisc Sirato, precum și lucrări semnate de artiștii contemporani (afiliați, independenți sau de street art).
Cele cinci actrițe s-au bucurat să se revadă într-un asemenea context elitist, plin de culoare și de efervescență culturală, în cadrul unui eveniment accesibil publicului larg, care include vernisaj, artist-talk-uri, dezbateri, conferințe, performance, proiecții și chiar și dueluri de pictură-viteză.
MoBU 2024 – a celui mai mare târg de artă contemporană din Europa Centrală și de Est
Deschis în Pavilionul Central, pe parcursul a 5 zile, până duminică, 2 iunie, într-un spațiu circular de 22 000 de metri pătrați din incinta Romexpo, MoBu adună aproximativ 200 de artiști din Marea Britanie, China, Germania, Japonia, Polonia, Republica Moldova, România, Ucraina și Ungaria, în cadrul celor 50 de standuri dedicate galeriilor, artiștilor independenți, dar și studenților de la cele mai prestigioase facultăți de profil din România: Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Facultatea de Arte și Design din Timișoara.
Sub genericul „Descoperă arta într-o altă dimensiune”, MoBU 2024 va avea expuse spre vânzare, de la prețuri ce pornesc de la câteva sute de euro și pot ajunge până la sute de mii de euro, lucrări de artă contemporană în toate formele și manifestările ei: pictură, desen, tehnici mixte, sculptură, ceramică, design, video, instalații, performance.
„Deși diferită de cea din 2023, sperăm și acum că am găsit formula potrivită pentru a conecta publicul din România cu piața de artă. Pentru că arta contemporană invită la conceptualizare și reflexie, vă invit la MoBU să descoperiți arta într-o altă dimensiune”, a declarat Demetra Arapu, directoarea MoBU despre cel mai mare și important eveniment de profil din România și cel mai nou târg de artă contemporană din Europa Centrală și de Est.
MoBU 2024 se desfășoară în proximitatea Bookfest, astfel că vizitatorii vor avea parte de arte și carte cu acces gratuit.