VIDEO Barack Obama şi-a lansat propria pagină de Facebook

10 noiembrie 2015   News

După şapte ani de mandat, preşedintele american s-a lansat online.

„Bun venit în mediul virtual, domnule preşedinte!”. Aşa l-au întâmpinat fanii pe Barack Obama, care are, în sfârşit, propriul cont pe celebrul site de socializare.

Noua pagină numită “President Obama” a depăşit 633.000 de vizualizari în câteva ore. "Hello, Facebook! Am în sfârşit propria mea pagină", a scris Obama în primul său mesaj.

Pagina face parte din noua strategie digitală a Casei Albe, care a deschis deja în luna mai un cont pe Twitter pentru Obama, cu hastag @POTUS (sigla Presedintele Statelor Unite, în engleză).

Primul său mesaj adresat comunităţii de pe Facebook vizează schimbările climatice. Preşedintele Barack Obama îi îndeamnă să protejeze „aceasta frumoasă planetă“: „Vreau să mă asigur că americanii vor putea să se bucure de acest parc naţional incredibil, de munţi, de oceane – acestea au fost unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le-am primit vreodată.”

https://www.facebook.com/potus/videos/vb.424207551102424/425063411016838/?type=2&theater

Obama a publicat şi un videoclip în care preşedintele explică zâmbind că a ajuns să vadă în grădina din spatele Casei Albe veveriţe, un şoim „pe care copiii l-au botezat Lincoln“ şi chiar o vulpe, în plimbările sale zilnice, de „dinainte de cină“. Şeful statului avea deja de mulţi ani o pagină pe Facebook, intitulată 'Barack Obama', care este vizitată de peste 45 de milioane de utilizatori. Însă contul este administrat de echipa care i-a condus ultima campanie prezidenţială, Organizing for America (OFA), în timp ce noua pagină îi permite lui Obama să vorbească la prima persoană, un element-cheie în strategia Casei Albe de-a face preşedinţia mai accesibilă şi mai spontană.

Mai multe