VIDEO Onassis la feminin! Ea este cea mai bogată grecoaică din lume, după ce a moştenit 90 de miliarde $
Văduva unuia dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei a intrat în posesia unei averi strânse de-a lungul a 180 de ani, pe 4 continente!
Vicky avea doar 17 ani când a devenit soţia bancherului brazilian Joseph Safra. După un mariaj lung de 50 de ani, de-a lungul căruia s-au născut 4 copii şi 14 nepoţi s-au adunat alte miliarde în conturi, capul familiei s-a stins din viaţă în decembrie 2020.
Acum, la vârsta de 68 de ani, Vicky Safra intră în posesia unei dintre cele mai mari averi, strânsă de-a lungul a trei generaţii. Imperiul de 90 de miliarde $ o transformă în cea mai bogată grecoaică din lume şi una dintre cele mai bogate femei ale planetei.
Pe lângă cele două business-uri principale, băncile Safra Sarasin din Elveţia şi a Banco Safra din Brazilia, Vicky şi cei patru copii ai cuplului mai deţin turnul Gherkin, un zgârie-nori situat în districtul financiar City of London, şi biroul familiei de pe Madison Avenue din New York.
Cum a fost făcută averea?
Averea familiei Safra îşi are originile în oraşul Alep din Siria, unde a fost înfiinţată banca Safra Freres & Cie, în anii 1840, pentru a finanţa caravanele de cămile, în timpul Imperiului Otoman.
Alep a fost şi locul de naştere al lui Jacob Safra, care a mutat familia în Brazilia în 1953, unde a fondat o companie ce tranzacţiona metale, maşinării şi vite, ulterior creând şi o bancă.
Joseph, cel mai tânăr fiu al său, studia în Anglia când familia s-a mutat în America de Sud. Ani mai târziu, când sănătatea tatălui său a început să se deterioreze, s-a mutat la rândul lui în Brazilia.
Acolo avea să îşi întâlnească viitoare soţie, pe Vicky, la rândul ei din neam de evrei, asemenea familiei Safra, care a emigrat din Grecia în Brazilia în anii 1950 când ea era doar un copil. Cei doi s-au căsătorit în 1969.
Văduva lui Safran locuieşte în prezent în Elveţia, unde s-a mutat de 10 ani încoace, iar puţinele apariţii publice sunt de obicei determinate de acţiuni filantropice, inclusiv cele ale Fundaţiei Vicky şi Joseph Safra.
Foto: captură video, Profimedia