Zi neagră pentru Boris Becker! Tribunalul l-a găsit vinovat că şi-a ascuns averea. Fostul tenismen riscă 7 ani de închisoare!

8 aprilie 2022   News

Triplul câştigător de la Wimbledon, Boris Becker, riscă să ajungă după gratii după ce a fost găsit azi, 8 aprilie, vinovat că a încălcat legea insolvenţei în Marea Britanie.

Campionul a şase Grand Slam-uri a fost acuzat că şi-a ascuns bunuri în valoare de milioane de euro, inclusiv două trofee Wimbledon, pentru a evita să plătească datoriile avute în urma falimentului său din 2017.

În cursul zilei de azi, Southwark Crown Court l-a găsit vinovat pe Becker de patru capete de acuzare privind Actul insolvenţei şi a fost achitat de alte 20 de capete de acuzare.

Fostul Nr. 1 mondial în tenis a fost declarat falimentar în iunie 2017 după ce n-a reuşit să plătească înapoi un împrumut de 3 milioane de lire sterline în legătură cu proprietatea pe care o are în Mallorca, Spania. Însă, în ciuda problemelor financiare, a continuat să cheltuiască o avere la centrul comercial de lux Harrods şi n-a ezitat să-şi completeze garderoba cu haine marca Ralph Lauren.

De asemenea, fostul sportiv a ascuns nu mai puţin de 950.000 de lire sterline obţinute de pe urma vânzării reprezentanţei Mercedes pe care o avea în Germania. A fost găsit vinovat că a dat aproape jumătate de milion de euro la mai multe persoane, inclusiv fostelor lui soţii, Barbara şi Sharlely 'Lilly' Becker.

Juraţii l-au găsit vinovat şi de faptul că a încercat să ascundă vila de 2 milioane de euro, pe care o deţine în Leimen, Germania, şi cele 75.000 de acţiuni avute la Data Corp. Nici împrumutul de 825.000 de euro către Banca Alpinum din Lichtenstein nu l-a făcut cunoscut.

Drept urmare, după ce a fost găsit vinovat de aceste lucruri, Boris Becker riscă acum o pedeapsă maximă de 7 ani în închisoare.

foto - Profimedia

Mai multe