Robert Redford şi-a pierdut fiul. James avea doar 58 de ani

20 octombrie 2020   Vedete

Realizator de documentare, activist, fiul actorului şi regizorului Robert Redford, James a murit la 58 de ani din cauza unui cancer la ficat, informează Variety.

James Redford sufera de o boală autoimună de 30 de ani, care îi afectase ficatul şi suferise un transplant.

Anunţul decesului a fost făcut de soţia sa, Kyle: „A trăit o viaţă frumoasă şi a fost iubit de mulţi. Îi va fi simţită lipsa. Ca soţie a lui de 32 de ani, sunt recunoscătoare pentru cei doi copii extraordinari pe care i-am crescut împreună. Nu ştiu ce ne-am fi făcut fără ei în ultimii doi ani”.

Fiul lui Robert Redford şi al Lolei van Wagenen a produs şi regizat documentare care au vorbit despre subiecte importante, precum mediul şi educaţia. „The Big Picture: Rethinking Dyslexia” a fost inspirat de fiul său, Dylan, şi de eforturile făcute de el în şcoală, iar în „Happening: A Clean Energy Revolution” (2017) a explorat beneficiile energiei curate.

James a scris scenariul pentru „Cowboy Up” (2001), în care au jucat Kiefer Sutherland şi Daryl Hannah, şi a regizat „Spin” (2003) pentru Showtime, în care au jucat Stanley Tucci şi Dana Delaney. 

Mai multe